Polis gazetecilerin 'söyleşi' afişlerini topladı!

Gazetecilerin panel afişlerine polis engeli...

Google Haberlere Abone ol
Polis gazetecilerin 'söyleşi' afişlerini topladı!

Mardin'in Nusaybin ilçesinde tanıtım için hazırlanan ve gazeteci Faruk Balıkçı ile Ruhi Karadağ'ın kaleme aldığı “Yaralı Yonca/Nefel a Birîndar” isimli kitabın söyleşi afişleri polisler tarafından toplandı.



Polis gazetecilerin 'söyleşi' afişlerini topladı!



Kitabın yazarları Balıkçı ve Karadağ'ın konuyla ilgili yaptıkları ortak açıklamada; “Kitabın ve ateşkes sürecinin değerlendireceği” Panel-Söyleşi ve İmza’ya ilişkin billboardlara asılmış olan Afişler bu sabah itibariyle polis tarafınsan Nusaybin Cumhuriyet Başsavcılığının “El koyma” talimatıyla toplatılmıştır" denildi.



Polis gazetecilerin 'söyleşi' afişlerini topladı! - Resim : 2



İşte, o açıklama:



Kısa bir süre önce yayınlanan “Yaralı Yonca/Nefel a Birîndar” isimli ortak çalışmamızın tanıtımı için Mardin İli, Nusaybin İlçesinde 23 Nisan 2015’te bir etkinlik yapılmasına karar verildi.



Etkinliğe HDP Mardin Milletvekili 1. Sıra Adayı Prof Dr. Mithat Sancar, Diyarbakır Barosu önceki Başkanlarından Av. M Emin Aktar ve Nusaybin STK temsilcileri ile birlikte yazarlar olarak (Faruk Balıkçı ile Ruhi Karadağ) katılacaklardı.



“Kitabın ve ateşkes sürecinin değerlendireceği” Panel-Söyleşi ve İmza’ya ilişkin billboardlara asılmış olan Afişler bu sabah itibariyle polis tarafınsan Nusaybin Cumhuriyet Başsavcılığının “El koyma” talimatıyla toplatılmıştır.



Nusaybin Belediyesi başta olmak üzere, KESK, DİSK ve TMMOB gibi STK’ların desteğiyle gerçekleşecek olan toplantıya yönelik yapılan bu hukuk dışı uygulamanın kabul edilebilir tarafı yoktur.



Düşünce ve anlatım özgülüğüne yönelik bu keyfi “el koyma ve toplatma” karar ve uygulamasının özellikle seçim sürecine girmiş olan Türkiye açısından oldukça tehlikeli bir davranış olduğundan şüphe duymuyoruz.



Aynı zamanda basın ve yayın özgürlüğünün ihlali anlamına gelen bu haksız uygulamaya bir an son verilmesiyle birlikte etkinliğin kendi doğal akışı içinde gerçekleşmesine engel konulmamasını diliyoruz.  



Kamuoyunu konuya ilişkin duyarlı davranmaya davet ediyoruz.



Saygılarımızla. 21/Nisan/2015



 



Faruk BALIKÇI                                        Ruhi KARADAĞ 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin