Polis baskını nasıl gerçekleşti? Haber sitesine erişim tamamen engellendi mi?

Medyatava, Emrah Direk'e sordu!

Google Haberlere Abone ol
Polis baskını nasıl gerçekleşti? Haber sitesine erişim tamamen engellendi mi?

Karşı Gazete haber sitesine polis tarafından baskın yapıldı. Aynı gün Grihat isimli internet sitesi için de soruşturma kararı alındı. Her iki haber sitesine baskın yapılma gerekçesi 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonuyla ilgili bir haber yapılması olarak gösterildi. 



Polis baskınının ardından karsigazete.com sitesine erişim sağlanamadı. 



Medyatava, polis baskınıyla ilgili merak edilen detayları öğrenmek için, olay anını ve son gelişmeleri Karşı Gazete Genel Yayın Yönetmeni Emrah Direk'e sordu.



MT: Polis baskını nasıl gerçekleşti? Haber sitesine erişim tamamen engellendi mi?



Emrah Direk: Gazetede çalışmalarımıza devam ederken bir anda içeriye girdiler. Önce 2 kişi girdi içeriye. 'Tamam, buyrun' demeye kalmadan, elimizde karar var dediler ve bir anda 10 kişi oldular. O anda neye uğradığımızı şaşırdık. Mahkeme kararına bakmak istedik, kararı bize göstermediler. Onlar içeride beklerken avukatımızı çağıracağız dedik, o noktada bize itiraz ettiler ve bağırışmalar oldu. Cep telefonlarımıza el koydular ve 17 Aralık operasyonuyla ilgili haberi silmemizi istediler. İtiraz edince, 'Ya bu haberi silin ya da internet sitenizi kapatırız' diye tehdit ettiler.



İnternet sitemiz şu an engellenmiş durumda. Şu ya da bu engelledi diyemiyoruz ama bir engel söz konusu. Hakkımızı arayacağız!



 



Canan Kaya / Medyatava



canankaya@medyatava.com



twitter.com/kayacnan



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin