Polemik gazete sütunlarında devam ediyor! Sabah, Hürriyet'e aynı yerden cevap verdi!

Hürriyet haber başlığını eleştiren Sabah'a ana sayfasından cevap vermişti. Bugün Sabah da aynı sütunlardan Hürriyet'e cevap verdi.

Google Haberlere Abone ol
Polemik gazete sütunlarında devam ediyor! Sabah, Hürriyet'e aynı yerden cevap verdi!

Sabah gazetesi, Hürriyet'in 25 Aralık soruşturmasıyla ilgili verilen takipsizlik kararını 'Dosya Kapandı' başlığıyla vermiş, Sabah sürmanşetinden bu başlığı eleştirmiş ve Hürriyet'i paralel yapının sözcüsü olmakla suçlamıştı.



Hürriyet de dün ana sayfasının sol sütunundan Sabah'a cevap niteliğinde bir açıklama yapmış ve ilkeli yayın yaptığını, sadece gündemdeki bir olayın sonucunu okuyucuya duyurduğunu ifade etmişti.



Sabah bugün de, Hürriyet'in açıklamsını eleştiren bir açıklama yayınladı.



Sabah, açıklamasında Hürriyet'i yine paralel yapının sözcüsü olmakla suçladı. Sabah'ın açıklamasında şu ifadelere verildi:



Hürriyet her zaman demokrasiden, hukukun üstünlüğü ilkesinden ve bu çerçevede meşruiyet çizgisinden yana olmuştur" diyor Aydın Doğan'ın gazetesi. Ama sadece diyor. Öteye geçemiyor. Türkiye'ye kastetmeye çalışan Paralel çetenin sözcülüğünü yapmaya devam ediyor. Biz rakibimizin bu derin sessizliğini ve çelişkilerini eleştirince de "İlkeli ve objektif yayın" yalanına sığınıyor.



Yargının "Bu bir darbe girişimidir ve casusluk faaliyetidir" dediği 25 Aralık operasyonuyla ilgili "Dosya kapandı" başlığıyla algı yaratmaya çalışmak, Paralel çetenin ağzıyla hukuku gölgelemek objektif gazetecilik mi? Türkiye Cumhuriyeti devletini ele geçirmeye çalışan Pensilvanya ihanet çetesiyle ilgili gerçekleri gizlemek ilkeli yayıncılık mı? Fethullah Gülen'in ortaya dökülen, siyaseti ve iş dünyasını dizayn etmeye yönelik kirli ilişkilerine dair tek satır yazmamak dürüst gazetecilik mi?



Binlerce gazeteci, işadamı, siyasetçi ve bürokratın özel yaşamlarının Paralel ihanet çetesi tarafından didik didik edildiği ortaya çıktıktan sonra hangi tepkiyi gösterdiniz? Paralel çetenin mağdur ettiği binlerce insan feryat ederken hangi birinin sesine kulak verdiniz? Okurlarınızı ve Türkiye'yi kandıramazsınız. Başta Hürriyet olmak üzere Doğan medyasının Paralel Yapı'yla ve lideri Gülen'le iş tuttuğunu artık tüm dünya biliyor.



SABAH'ın sermaye yapısı ve ilişkileri son derece şeffaf ve her şey ortada. Ama sizin geçmişinizde hesabını veremediğiniz o kadar çok karanlık nokta var ki... Hangisini sayalım? Kâğıt kaçakçılığından Hilton'a, POAŞ skandalından vergi kaçakçılığına kadar 40 yıldır bu ülke Aydın Doğan'ın cambazlıklarını konuşuyor. İsterseniz bu konulara hiç girmeyin. Sonra çok üzülürsünüz.



Yeni Türkiye kurulurken herkes yeni ve beyaz bir sayfa açıyor. Beyaz bir sayfa da siz açın isterseniz. İki ileri bir geri yapmaktan kurtulun. Devletin ve milletin yanında olun. Hukuka saygı göstererek, objektif ve dürüst yayıncılık yapın. Ya da geçmişte olduğu gibi Türkiye'nin beyaz sayfalarını kirletmeye devam edin. Tercih sizin!


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin