Polemik büyüyor... Nagehan Alçı'dan Fatih Altaylı’ya yanıt!

Habertürk yazarı Nagehan Alçı bugünkü köşesinde, gazetenin bir başka yazarı olan Fatih Altaylı’ya cevap verdi.

Google Haberlere Abone ol
Polemik büyüyor... Nagehan Alçı'dan Fatih Altaylı’ya yanıt!

Habertürk yazarı Nagehan AlçıHabertürk'teki bugünkü köşesinde, köşe komşusu Fatih Altaylı’ya yanıt verdi. Alçı, Altaylı için "Okuduğunu farklı yansıtmak noktasında bir problem var" yorumunda bulundu.



Nagehan Alçı, 1 Temmuz’da yayımlanan "Ali Babacan’ın partisi ile ilgili asparagas haberlere dikkat" başlıklı köşesinde, eski bakanlardan Ali Babacan’ın, Özgürlük ve Hukuk Partisi’ni kuracağını yazmıştı.



Alçı, yeni kurulacak bu partide 5 kişilik bir akil insanlar ya da danışma heyeti ile yönetileceği iddialarının “asparagas” olduğunu ileri sürmüştü. Yeni kurulacak bu partinin “nomenklatura”sında bulunan isimlerin “dürüstlüğüne güvendikleri gazetecilerle konuşup bilgi verdiklerini” belirten Alçı, Babacan’ın “primus interpares” yani eşitler arasında birinci olacağı iddialarının da gerçeği yansıtmadığını belirtmişti. Alçı yazısında, “Özgürlük ve Hukuk Partisi nomenklaturası çok daha fazla sayıda kişiden oluşuyor” diye devam etmişti.



Fatih Altaylı’dan Nagehan Alçı’ya dürüstlük göndermesi



Fatih Altaylı, Alçı’nın bu yazısına, 3 Temmuz’da yayımlanan “Dürüstlüğe güven” başlıklı köşe yazısıyla cevap vermişti.



Altaylı, Alçı’nın yazısında kullandığı, kökeni Sovyetler Birliği’ne dayanan “nomenklatura” terimini Ertuğrul Özkök’ün sık sık kullandığını, bu terimin Alçı tarafından kullanıldığını görünce şaşırdığını yazmıştı. Altaylı, Alçı’nın bu terimi Özkök’ten duyup duymadığını merak ettiğini ifade etmişti. “Ali Babacan’ın partisinin de bir ‘Derin Devlet’i olacak anlaşılan. Yine Alçı’dan öğrendiğimiz kadarıyla Babacan’ın partisinde Babacan ‘Primus interpares’ olacakmış” diyen Altaylı, "Alçı şunu demek istiyor: ‘Eşitler arasında Babacan birinci olacak’” ifadelerini kullanmıştı.



Altaylı ayrıca, Alçı’nın yazısında geçen “Dürüstlüğüne güvendikleri gazetecilere bilgi veriyorlarmış” ifadesine de “Ben de şöyle diyorum onlara: ‘Bana dürüstlüğüne güvendiğin gazeteciyi söyle, ben de sana kim olduğunu söyleyeyim’” diye cevap vermişti.



'Benim yazdığım şeyi apaçık çarpıtmış'



Nagehan Alçı, bugün yayımlanan “Okuduğunu çarpıtmak” başlıklı yazısında, Fatih Altaylı’nın, yazısını çarpıttığını dile getirdi. Alçı, Altaylı’nın daha önce başka konularda da okuduğunun tam aksine yazılar yazdığını belirtti.



Nagehan Alçı’nın Fatih Altaylı’ya yanıt verdiği kısımlar şöyle:



"Fatih Altaylı uzun zamandır sık sık köşesinden bana takılıyor ve laf atıyor. Bu işi artık seriye bağladı. Dün yine kulaklarımı çınlatmış. Bu kaçıncı oldu, sayamadım. Ama hiç rahatsız değilim. Medya aleminde bu tür takılmalar mesleğin tadı tuzudur.



Önceki seferlerde kendisine cevap vermemiştim ama dünkü yazısına artık ben de 'Pes' dedim. Benim yazdığım şeyi apaçık çarpıtmış. Hatta yazımda ifade ettiğimin tam zıttını ben yazmışım gibi anlatmış.



Altaylı’ya göre ben şöyle yazmışım: 'Özgürlük ve Hukuk Partisi’nde Ali Babacan eşitler arasında birinci olacak'



Oysa yazdığım şey kurulan bu cümlelerin tamamen asparagas olduğu yönündeydi.



Babacan’ın başında olacağı Özgürlük ve Hukuk Partisi’nde 5 kişilik karar komisyonu olacağı yanlış bilgidir. Babacan’ın bu komisyon içinde 'eşitler arasında birinci ve komisyon sözcüsü' olduğu da yanlış bilgidir. Yazdığım bu.



Galiba sevgili meslektaşım Altaylı’da okuduğunu farklı yansıtmak noktasında bir problem var. Daha önce başka mevzularda da okuduğunun tam aksine şeyler yazmıştı. Nezaketten ses etmemiştim ama dünkü yazısıyla kendi alanında bir rekor kırdı.



Önemli mevkilerde bulunmuş meşhur bir isim dünkü yazıdan sonra bana şu mesajı gönderdi:



'Fatih aslında bu yazıyı sırf sizin Ertuğrul Özkök ile aile dostu olduğunuzu vurgulamak ve Babıali’ye bunu kendince duyurmak için yazmış. Bir kasıt var bu işte. Yazının gerisini de laf olsun diye doldurmuş.'



Bu mesajdaki yorumun takdirini siz okurlarıma bırakıyorum ama benim Altaylı’nın okuduğu metni çarpıtması ile ilgili başka bir tezim var…"



Yazının tamamını okumak için TIKLAYIN


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin