Plastik çatal, bıçak ve tabaklara yasak getirildi: Tedarik eden firmalara büyük ceza kesilecek

Başta çatal, bıçak ve tabaklar olmak üzere birçok tek kullanımlık plastik ürünler artık İngiltere'de kullanılmayacak. 1 Ekim tarihinden itibaren yasak başladı ancak belediyeler bazı firmaların halen değişime hazır olmadığı uyarısını yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Plastik çatal, bıçak ve tabaklara yasak getirildi: Tedarik eden firmalara büyük ceza kesilecek

Doğayı plastik atık kirliliğinden korumayı amaçlayan İngiliz hükümeti düğmeye bastı ve başta çatal, bıçak ve tabaklar olmak üzere birçok tek kullanımlık plastik ürünlerin kullanımını 1 Ekim tarihinden itibaren yasakladı.

Belediyeler bazı firmaların değişime hazır olmadığını vurgulasa da yasaklanan tek kullanımlık plastikleri tedarik etmeyi sürdüren işletmelere para cezası kesilecek. Yerel makamlar tarafından denetimler gerçekleştirilecek. Uygulama, süpermarketler veya paket servisler tarafından kullanılan plastik ürünleri kapsamayacak.

PİPETLER VE KARIŞTIRICILAR YASAKLANMIŞTI

NTV'deki habere göre İngiltere'de tek kullanımlık plastik pipetler, karıştırıcılar ve plastik saplı pamuklu çubuklar 2020'de yasaklanmıştı. İskoçya, Haziran 2022'de işletmeler için tek kullanımlık plastik ürünleri yasaklamıştı.

Galler'de de Aralık 2022'de benzer bir yasa onaylanmış ancak uygulamanın bazı bölümlerinin 2026'ya kadar yürürlüğe giremeyebileceği belirtilmişti.

Avrupa Birliği (AB), plastik atık miktarını azaltmak için son yıllarda yeni düzenlemeler getirmiş, 2021'de de tek kullanımlık tabak, çatal, bardak ve pipet gibi plastikleri yasaklamıştı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin