PKK'ya bir darbe daha! PKK'nın Ağrı Dağı sorumlusu öldürüldü: Pençe Kilit harekatında da Zap Vadisi bölge sorumlusu öldürülmüştü

Eren-Kış operasyonları kapsamında Ağrı İl Jandarma Komutanlığınca tespit edilen 100 metre uzunluğundaki mağarada, aralarında PKK’nın sözde Ağrı Dağı sorumlusunun da olduğu 11 terörist etkisiz hale getirildi.

Google Haberlere Abone ol
PKK'ya bir darbe daha! PKK'nın Ağrı Dağı sorumlusu öldürüldü: Pençe Kilit harekatında da Zap Vadisi bölge sorumlusu öldürülmüştü

Pençe Kilit harekatında da bugün terör örgütü PKK’ya ağır darbe vurulmuştu.

Zap Vadisi bölge sorumlusu İran uyruklu terörist Mizgin Rojhilat kod adlı Helima Efendak’ın öldürüldü.

15 yıldır hain terör örgütü PKK'nın ağ kadrosunda faaliyet yürüten Efendak, 2015-2019 yıllarında Siirt-Şırnak-Hakkari kırsalını içine alan sözde Botan-Behdinan saha yönetimi hareketli takım içinde sorumlu düzeyde terörist faaliyetlerde bulunuyordu.

Güvenlik güçlerinin tespitlerine göre Efendak, Şırnak'ın Bestler-Dereler bölgesinde 23 Nisan 2017'de Uzman Çavuşlar Turgut Kurtçu, Efe Osman Apaydın ile 16 Ağustos 2017'de Uzman Çavuş Abdulhadi Yılmaz'ın şehit edildiği hain saldırıları bizzat gerçekleştirmişti. Milli Gazete'nin haberine göre, kadın terörist Şırnak'ın Geçitboyu köyünde 9 Temmuz 2019'da Veli Çevik ile Abdulhalim Demir adlı iki çobanın öldürülmesi eylemlerine katılmaktan aranıyordu.

Bakanlığın Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Suriye'nin kuzeyinde saldırı girişiminde bulunan teröristleri hendeklere gömmeye devam ediyoruz. Barış Pınarı, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı bölgelerine taciz ateşi açan 12 PKK/YPG'li terörist daha komandolarımızın başarılı müdahalesi ile etkisiz hale getirildi" denildi.

Etiketler pkk öldürülme
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin