PKK'lı Volkan Bora ile fotoğrafı ortaya çıkan HDP'li Semra Güzel'den açıklama geldi: Çözüm süreci döneminde gidip görüştüm

2017 yılındaki bir operasyonda öldürülen PKK'lı Volkan Bora ile fotoğrafları ortaya çıkan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel hakkında fezleke hazırlanırken, Semra Güzel ise suskunluğunu bozdu ve konuyla ilgili açıklama yaptı. PKK'lı terörist ile üniversite yıllarımda tanıştığını ve sonra sözlendiğini belirten Güzel, o fotoğrafların nerede ve nasıl çekildiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
PKK'lı Volkan Bora ile fotoğrafı ortaya çıkan HDP'li Semra Güzel'den açıklama geldi: Çözüm süreci döneminde gidip görüştüm

29 Nisan 2017 tarihinde Adıyaman merkeze bağlı Akçalı kırsalında TSK’nın operasyonunda etkisiz hale getirilen 4 teröristten birisi olan Malatya nüfusuna kayıtlı Koçero Meleti kod adlı Volkan Bora’nın cep telefonu güvenlik güçleri tarafından incelendi.

SEMRA GÜZEL İLE FOTOĞRAFLARI ÇIKTI

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında incelenen cep telefonunda HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in, PKK’lı terörist Volkan Bora ile Kuzey Irak’taki bir örgüt kampında çekilen fotoğrafları görüldü.

PKK'lı Volkan Bora ile fotoğrafı ortaya çıkan HDP'li Semra Güzel'den açıklama geldi: Çözüm süreci döneminde gidip görüştüm

FEZLEKE HAZIRLANDI

Bu fotoğrafların ortaya çıkmasından sonra ise HDP Milletvekili Semra Güzel hakkında fezleke hazırlandı. 

 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve Diyarbakır Milletvekili Güzel'in 'terör örgütü üyeliği' ile suçlandığı fezleke Adalet Bakanlığı'na gönderildi.Fezleke TBMM Genel Kurulu'na gelip oylanırsa Güzel'in vekilliği düşürülecek. 

SEMRA GÜZEL'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Büyük tepki toplayan görüntülerle ilgili bugün HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel yazılı bir açıklama yaptı. 

Açıklamada, "Hatırlarsak, 2013 yılında mevcut iktidarın da taraf olduğu bir çözüm ve barış sürecinde silahlar susmuş, çatışmalar durmuştu. Bu süreçte taraflar arasında bir mutabakat oluşmuş, devlet yetkilileri ve çeşitli heyetler tarafından haberde bahsedilen bölgelere gidiş-gelişler yaşanmıştır. Bunların hepsi mevcut iktidarın bilgisi ve onayı çerçevesinde gerçekleşmiş, Türkiye toplumu ve kamuoyu da buna tanıklık etmiştir." denildi.

 

Terörist ile olan fotoğrafı hakkında ise Semra Güzel, "Söz konusu fotoğraflara gelince... Volkan Bora ile üniversite yıllarımda tanıştım ve bir süre arkadaş olarak görüştüm. Kendisi ile yaşadığımız duygusal yakınlık sonucunda, aileler arasında yaptığımız bir tören sonrasında sözlendik. Volkan Bora gazetecilik yaparken, 2009 sonlarında maruz kaldığı soruşturma ve davalar neticesinde yurtdışına gitmek zorunda kaldı. Ulaşmaya çalışmama rağmen, 2014 yılına kadar kendisiyle hiçbir şekilde görüşemedik" dedi.

2013-2015 yılları arasındaki çözüm süreci döneminde Volkan Bora'ya ulaşmak istediğini söyleyen Güzel, "Ben de Volkan Bora’ya ulaşmaya çalıştım. Bahsi geçen bölgeye gittiğimde iki kadın tarafından karşılandım. Bana güvenlik koşulları nedeniyle kendi kıyafetlerinden giymem gerektiği söylendi. Bir süre bekledikten sonra orada olduğunu öğrendim ve görüştük. İşte basına servis edilen fotoğraflar bu görüşmeye ait fotoğraflardır." diye konuştu.

Etiketler semra güzel hdp pkk
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin