PKK'dan hain saldırı. Piyade Sözleşmeli Er Mustafa Öztürk ve Piyade Sözleşmeli Er İsmail Esmer şehit oldu

Irak kuzeyinden acı haber geldi. Terör örgütü PKK'nın saldırısı sonucu Piyade Sözleşmeli Er Mustafa Öztürk ve Piyade Sözleşmeli Er İsmail Esmer şehit oldu. Milli Savunma Bakanlığı 2 askerin de yaralandığını açıkladı. Şehit askerlerin ailelerine acı haber ulaştı.

Google Haberlere Abone ol
PKK'dan hain saldırı. Piyade Sözleşmeli Er Mustafa Öztürk ve Piyade Sözleşmeli Er İsmail Esmer şehit oldu

Irak'ın kuzeyinde üs bölegesine terör örgütü tarafından gerçekleştirilen saldırıda Piyade Sözleşmeli Er Mustafa Öztürk ve Piyade Sözleşmeli Er İsmail Esmer şehit oldu. Saldırıda 2 askerin şehit olduğu 2 askerinse yaralandığı belirtildi.

PKK'dan hain saldırı. Piyade Sözleşmeli Er Mustafa Öztürk ve Piyade Sözleşmeli Er İsmail Esmer şehit oldu

Piyade Sözleşmeli Er Mustafa Öztürk

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Irak'ın kuzeyinde 6 Kasım 2022 tarihinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından bir üs bölgemize açılan taciz atışı sonucu kahraman silah arkadaşımız Piyade Sözleşmeli Er Mustafa Öztürk şehit olmuş, üç kahraman silah arkadaşımız da yaralanmıştır. Yaralılarımız derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da açılan şifalar dileriz" denildi.

PKK'dan hain saldırı. Piyade Sözleşmeli Er Mustafa Öztürk ve Piyade Sözleşmeli Er İsmail Esmer şehit oldu - Resim : 2

ŞEHİT SAYISI İKİYE YÜKSELDİ

MSB’den yapılan son açıklamada ise bir askerin daha şehit olduğu belirtildi. Açıklamada, “Irak’ın Kuzeyinde 6 Kasım 2022 tarihinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından bir Üs Bölgemize yapılan taciz atışı sonucu yaralanarak hastaneye sevk edilen kahraman silah arkadaşımız Piyade Sözleşmeli Er İsmail Esmer, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.” denildi.

PKK'dan hain saldırı. Piyade Sözleşmeli Er Mustafa Öztürk ve Piyade Sözleşmeli Er İsmail Esmer şehit oldu - Resim : 3

Piyade Sözleşmeli Er İsmail Esmer

BAKAN AKAR'DAN TAZİYE MESAJI

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, şehit Piyade Sözleşmeli Er Mustafa Öztürk için taziye mesajı yayımladı. Akar, "Kahraman silah arkadaşımız, 6 Kasım 2022 tarihinde şehit olmuştur. Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet; kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim" dedi. 

PKK'dan hain saldırı. Piyade Sözleşmeli Er Mustafa Öztürk ve Piyade Sözleşmeli Er İsmail Esmer şehit oldu - Resim : 4

GAZİANTEP'E ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Şehidin acı haberi, akşam saatlerinde, Gaziantep'in Oğuzeli ilçesine bağlı Karaman Mahallesi'nde ailesine ulaştı.

PKK'dan hain saldırı. Piyade Sözleşmeli Er Mustafa Öztürk ve Piyade Sözleşmeli Er İsmail Esmer şehit oldu - Resim : 5

Şehidin ailesinin evi ve mahallesine Türk bayrakları asılırken, acı haberi alan baba Hasan ile Anne Zeliha Öztürk gözyaşlarına boğuldu.

PKK'dan hain saldırı. Piyade Sözleşmeli Er Mustafa Öztürk ve Piyade Sözleşmeli Er İsmail Esmer şehit oldu - Resim : 6

Bekar olduğu öğrenilen şehit Mustafa Öztürk, yarın Karaman Mahallesi’nde düzenlenecek törenin ardından son yolculuğuna uğurlanacak.

PKK'dan hain saldırı. Piyade Sözleşmeli Er Mustafa Öztürk ve Piyade Sözleşmeli Er İsmail Esmer şehit oldu - Resim : 7

HATAY'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Irak'ın kuzeyinde teröristler tarafından üs bölgesine açılan taciz atışı sonucu Piyade Sözleşmeli Er İsmail Esmer, şehit oldu.

PKK'dan hain saldırı. Piyade Sözleşmeli Er Mustafa Öztürk ve Piyade Sözleşmeli Er İsmail Esmer şehit oldu - Resim : 8

Şehit Esmer'in Esenlik Mahallesi'ndeki evine gelen askeri yetkililer, acı haberi şehidin anne ve babasına verdi.

PKK'dan hain saldırı. Piyade Sözleşmeli Er Mustafa Öztürk ve Piyade Sözleşmeli Er İsmail Esmer şehit oldu - Resim : 9

Acı haberi alan ailenin yakınları ve komşuları, taziye için şehidin baba evine akın ederken, çevreye Türk bayrakları asıldı. Bekar olduğu öğrenilen Şehit İsmail Esmer'in, bugün ikindi namazının ardından Altınözü ilçesi Tokdemir Mahallesi'nde düzenlenecek törenle toprağa verileceği öğrenildi.

PKK'dan hain saldırı. Piyade Sözleşmeli Er Mustafa Öztürk ve Piyade Sözleşmeli Er İsmail Esmer şehit oldu - Resim : 10

ŞEHADETE GİDECEĞİNİ SÖYLEYİP, VİDEO ÇEKMİŞ

Şehit İsmail Esmer'in silah arkadaşlarıyla birlikte, ne zaman çekildiği bilinmeyen videoda saldırı olduğu ve cennete gideceklerini söylediği ortaya çıktı.

Şehidin kendi çektiği videoda, "Az önce bir saldırı oldu. Bugün son görüntülerimiz olacak, cennete davetliyiz. Ölürsek hakkınızı helal edin" dediği anlar yer aldı. Gülerek arkadaşlarına seslenen Şehit İsmail Esmer'in "Son hatıramız kalsın" dediği görülürken, bir silah arkadaşının ise "Hep böyle video çekildikten sonra şehit oluyorlar değil mi" diye cevap verdiği görüntüye yansıdı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin