Piyasaların gözü bu toplantıda: FED toplantısı ne zaman? FED faiz kararı ne zaman açıklanacak?

FED faiz toplantısı için geri sayım başladı. Piyasalar FED toplantısından çıkacak kararı bekliyor. ABD Merkez Bankası (FED), yaptığı yazılı açıklamada gelecek yıl gerçekleştirilecek Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantılarının tarihlerini açıkladı. Buna göre son görüşme 27 – 28 Temmuz tarihleri arasında yapıldı. Tüm piyasalar ise FED’in, Eylül 2021 faiz kararını açıklamasını bekliyor. Peki, FED toplantısı ne zaman? FED faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Google Haberlere Abone ol
Piyasaların gözü bu toplantıda: FED toplantısı ne zaman? FED faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Piyasaların merakla beklediği FED toplantısı için bekleyiş sürüyor. ABD Merkez Bankası, 2021 yılı Eylül ayı için faiz kararını açıklayacak. Her dönem belirli tarihlerde yapılan toplantı sonrasında faiz kararları alınıyor. Tüm piyasalar ABD Merkez Bankası’ndan (FED) yapılacak açıklamaya çevrildi. Peki, FED toplantısı ne zaman yapılacak? FED faiz kararı ne zaman belli olacak?

FED TOPLANTISI NE ZAMAN?

Piyasaların gözü bu toplantıda: FED toplantısı ne zaman? FED faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Önümüzdeki FED toplantısı tarihleri, 21 - 22 Eylül, 2 - 3 Kasım ve 14 - 15 Aralık 2021 olarak açıklandı. 21 – 22 Eylül toplantısı sonrası alınan kararlar ise merakla bekleniyor.

FED FAİZ KARARI NE OLUR?

 Piyasaların gözü bu toplantıda: FED toplantısı ne zaman? FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? - Resim : 2

Bu hafta para ve emtia piyasaları tarafından yakından takip edilecek veri gündemi ise oldukça yoğun olacak.

Ekonomik tahminlere ilişkin verilerin açıklanacağı toplantıda Fed’in faiz kararı belli olacak. Piyasalar tarafından Fed’in faiz kararında bir değişikliğe gitmesi beklenmiyor.

Öte yandan Fed Başkanı Jerome Powell, Cuma günü ‘Pandemi İyileştirmesine İlişkin Perspektifler’ başlıklı sanal Fed dinlemeleri etkinliğinde açılış konuşması yapacak. Powell’ın burada varlık alımlarına yönelik sözle yönlendirme yapması bekleniyor.


Piyasalarda varlık alım programına ilişkin azaltıma erken bir tarihte başlanması bekleniyor.
"Doların patronu" ABD Merkez Bankası’ndan gelecek olan politika hamleleri para ve emtia piyasaları tarafından hayati önem taşıyor. 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin