Piyasaları etkileyecek açıklama. Fed'den faiz sinyali geldi. Dolar kurunu patlatacak gelişme. ABD, dünyadaki dolarları topluyor

Rusya-Ukrayna savaşı dünya ekonomisini altüst etti. Hemen hemen tüm ülkelerde enflasyon krizi yaşandı. Bu krizi bazı ülkeler hafif atlatırken bazı ülkeler ise derinden hissediyor. Merkez bankaları peş peşe faiz kararı alırken Fed'den bir faiz sinyali daha geldi. Fed'in faiz arttırması durumunda dolar kurunun yükseleceği ekonomistler tarafından dile getirildi.

Google Haberlere Abone ol
Piyasaları etkileyecek açıklama. Fed'den faiz sinyali geldi. Dolar kurunu patlatacak gelişme. ABD, dünyadaki dolarları topluyor

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, The Wall Street Journal tarafından düzenlenen etkinlikte faiz sinyali verdi. Powell, "Enflasyonun net ve inandırıcı bir şekilde düştüğünü görmemiz gerekiyor ve bunu görene kadar zorlamaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Bankanın, son toplantısında 50 baz puanlık faiz artışına gittiğini ve devam eden faiz artırımlarının uygun olacağını düşündüklerini aktaran Powell, gelecek iki toplantıda 50 baz puanlık faiz artırımına gitme fikrinin de Federal Açık Piyasa Komitesi'nde (FOMC) geniş destek bulduğunu söyledi.

Powell, Fed'in enflasyon düşene kadar faiz oranlarını daha kısıtlayıcı seviyelere yükseltmekten çekinmeyeceğine belirterek, "'Finansal koşullar uygun, enflasyonun düştüğünü görüyoruz' diyebileceğimiz bir noktada olduğumuzu hissedene kadar gideceğiz." dedi.

Etiketler faiz Fed dolar dolar kuru
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin