Piyasaları altüst edecek açıklama. ABD Başkanı Joe Biden, Rusya kararını açıkladı. ABD'den petrol ambargosu geldi

Rusya-Ukrayna savaşının 13. gününde de bombardıman devam ederken ülkeler Rusya'ya yaptırım uygulamaya devam ediyor. Bugün saatler 18.45'i gösterdiğinde Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden, piyasaları altüst edecek bir açıklamada bulundu. ABD, Rusya'ya petrol ambargosu da uygulayacak.

Google Haberlere Abone ol
Piyasaları altüst edecek açıklama. ABD Başkanı Joe Biden, Rusya kararını açıkladı. ABD'den petrol ambargosu geldi

Rusya-Ukrayna savaşının 13. gününde de bombardıman devam ederken ülkeler Rusya'ya yaptırım uygulamaya devam ediyor. Bugün saatler 18.45'i gösterdiğinde Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden, piyasaları altüst edecek bir açıklamada bulundu.

NTV Washington temsilcisi gazeteci Hüseyin Günay sosyal medya hesabından; "Biden, TR saatiyle 18:45’te ABD’nin Rusya’dan gaz/petrol ticaretini yasakladığını açıklayacak." ifadelerini kullanmıştı.

 

RESMEN AÇIKLADI

Biden, Rus petrolünü yasakladıklarını açıkladı.  Biden, Rusya'dan petrol, LNG ve kömür ithalatını yasaklayan kararnameyi imzaladı

ABD Başkanı Biden, ''Hem petrol hem de doğalgaz ithalini yasaklıyoruz. Tarihte görülen en ağır ekonomik yaptırım paketini uyguluyoruz. Putin savaş ilan ettiğinden beri ruble yüzde 50'den fazla değer kaybetti. Rusya'nın teknolojiye erişimini kapatıyoruz.

Giderek büyüyen bir yaptırım listesi var. Küresel şirketler de hizmetlerini durdurdu. Bugün aldığımız karar, bize evde de bedel ödetiyor. Bu savaş başladığından beri benzinin fiyatı arttı ve daha da artacak ABD'de'' ifadelerini kullandı.

Biden, “Putin bu katliamı sürdürmekte kararlı, şehirleri hedef alıyor. Geçtiğimiz hafta Avrupa'nın en büyük nükleer santraline saldırdı. Rusya yavaş ama ağır bedeller ödeyecek. Putin bir şehri alabilir ama hiçbir zaman kazanamayacak.” dedi.

Biden şunları söyledi:

Ukrayna’ya 1 milyar dolar yardımda bulunduk. Devam edeceğiz. Müttefiklerimizle çalışmaya devam edeceğiz enerji bağımlılıklarını çözeceğiz.

AVRUPA ÜLKELERİNİN KATILMAYACAĞI SÖYLENİYOR

Rus enerji kaynaklarına ABD'den daha bağımlı durumda olan Avrupa ülkelerinin ise ABD'nin yeni yaptırımına ilk etapta katılmayacağı belirtiliyor.

Rusya'da gaz ve petrol ithalatı, özellikle AB ülkeleri üzerinde yaratacağı ekonomik etki nedeniyle şimdiye kadar diğer yaptırımlardan ayrı tutulmuştu. Ambargo kararının AB ülkeleri ile koordinasyon halinde alındığı ifade edildi.

Kanada hükümeti ise geçtiğimiz ay Rusya'da petrol ithalatını yasaklamaya sıcak baktıklarını açıklamıştı ancak bu yaklaşım büyük oranda sembolik. Zira Kanada, 2019'dan bu yana Rusya'dan petrol ithal etmedi.

ABD'nin Rusya'ya petrol ambargosu uygulamasının petrol pazarını daraltacağı ve petrol fiyatlarını daha da yüksek seviyeye çıkaracağı tahmin ediliyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin