Piyasalar bu açıklamayı bekliyordu...FED’den beklenen faiz mesajı geldi: Faiz artırımında yavaşlama bu ay başlayabilir

ABD Merkez Bankası Başkanı (Fed) Başkanı Jerome Powell faiz indirim sinyali verdi. Faiz artırımında yavaşlamanın Aralık ayında başlayabileceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Piyasalar bu açıklamayı bekliyordu...FED’den beklenen faiz mesajı geldi: Faiz artırımında yavaşlama bu ay başlayabilir

 Fed Başkanı Powell, Washington'daki Brookings Enstitüsü’nde yaptığı konuşmada, faiz artış hızı ve ülkedeki enflasyon ortamını değerlendirdi.

Powell buradaki konuşmasında, "Enflasyonu kontrol edebilmek için faizi daha ne kadar artırmamız gerekeceği ve para politikasını ne kadar süre kısıtlayıcı şekilde tutacağımız, faiz artırım konusundaki yavaşlamaya ilişkin zamanlamadan çok daha önemli." değerlendirmesinde bulundu.

"Enflasyonu düşürmeye yetecek kısıtlama düzeyine yaklaşırken, faiz artış hızımızı yumuşatmak mantıklı" diyen Powell, faiz artırımında yavaşlamanın Aralık ayında başlayabileceğini açıkladı.

Diğer taraftan, fiyat istikrarını iyileştirmek için önlerinde daha yol olduğunu belirten Powell, enflasyonun düştüğüne yönelik daha fazla kanıta ihtiyacı olduklarının altını çizdi.

Fed Yönetim Kurulu üyesi Lisa Cook da Fed'in yüksek enflasyonu düşürme çabalarında ayağını gazdan çekmesi zamanının yakında gelebileceğini söyledi.

Fed’den gelen bu mesajlar sonrası küresel piyasalarda yükseliş kaydedildi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin