Piyano’nun Kadınları müzikseverlerle buluşuyor

Dengin Ceyhan Dünya’da değerli bestelere sahip olan fakat klasik müziğin popüler isimleri arasında yer alamamış 13 farklı kadın bestecinin içinde bulunduğu “ Piyano’nun Kadınları” adlı albümünü 17 Kasım’da Babajim İstanbul etiketiyle müzikseverlerle buluşturuyor.

Google Haberlere Abone ol
Piyano’nun Kadınları müzikseverlerle buluşuyor

Dengin Ceyhan “Piyano’nun Kadınları” albümü klasik müziğin kadın bestecilerinin eserlerinden oluşan bir repertuarı müzikseverlerin beğenisine sunuluyor. 

Dengin Ceyhan, dünyada değerli bestelere sahip olan fakat klasik müziğin popüler isimleri arasında yer alamamış 13 farklı kadın bestecinin içinde bulunduğu “Piyano’nun Kadınları” adlı albümünü 17 Kasım’da Babajim İstanbul etiketiyle müzikseverlerle buluşturuyor.

Clara Schumann , Fanny Mendelssohn, Agathe Backer Grondahl, Melanie Chasselon, Lili Boulanger, Cecile Chaminade, Maria Szymanowska, Maria Theresia von Paradis, Mel Bonis, Louise Farrenc, Dora Pejacevic, Teresa Carreno, Elif Ebru Sakar eserlerinin bulunduğu albümün kayıtları, Babajim stüdyosunda gerçekleştirildi.

Albümün prodüktörlüğünü Dengin Ceyhan ve Babajim İstanbul üstleniyor. Albümün lansman konserleri üç büyük şehirde geçekleştirecek, geçtiğimiz günlerde İstanbul’da gerçekleşen ilk konserden sonra, 13 Kasım İzmir Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi, 15 Kasım Ankara Akademi Akcan gerçekleşecek.

Dengin Ceyhan bu albümü yapmasındaki amacı; “Dünyaca ünlü besteciler kimler diye düşündüğümüzde aklımıza ilk gelenler Mozart, Chopin, Beethoven oluyor. Aslında dünyada çok önemli kadın bestecilerimizde var bu isimler erkek egemen dünyasında yeterince adına duyuramamış isimler. Bu bestecilerin çoğununun hikayesi babaları ve eşleri tarafından duyulmasına engel olmuş olması. Çok ilginç hikayelerini okudum çok etkilendim. Ben bir erkek olarak kadınların da bu alanda çok başarılı işlere imza attığına inanıyorum bu sebeple bu güzel eserleri albümüme taşımaktan onur duyuyorum” olarak belirtiyor.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin