Piyano çalan Kurye Can İncir’in hayat hikayesi belli oldu. 19 yaşındaki İncir'in müzik aletlerine olan ilgisi 12 yaşında başladı

Türkiye, sabahları kuryelik yapıp akşamları üniversitede okuyan Can İncir’i piyano çalan kurye olarak tanıdı. İncir, piyano tutkusunun çocukluğundan bu yana devam ettiğini ve ilk olarak org çaldığını söyledi. İncir ilerde piyanist olmak istiyor.

Google Haberlere Abone ol
Piyano çalan Kurye Can İncir’in hayat hikayesi belli oldu. 19 yaşındaki İncir'in müzik aletlerine olan ilgisi 12 yaşında başladı

Aslen Sivaslı olan Can İncir (19), 2004 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Bir ablası olan Can’ın annesi ev hanımı, babası ise elektrik teknisyeni.

Başarılı eğitim hayatıyla ailesini gururlandıran Can’ın, müzik aletlerine olan ilgisi 12 yaşında başladı. Bu yönünü keşfetmesinde telefonuna indirdiği bir piyano uygulaması etkili oldu. 

Hiçbir müzik eğitimi almadan ve nota bilgisi olmadan dinleyerek öğrendiği parçaların tuşlarını ezberledi ve indirdiği uygulamada çalmaya başladı. Çok sevdiği piyano onu son günlerde tüm Türkiye'nin en merak ettiği kişi haline getirecekti.

Can İncir hayat hikâyesini milliyet.com.tr'ye anlattı.

Can, sürekli org çalarak kendini geliştirmeye çalıştığını söyledi. 

'OKUL HARÇLIĞINI ÇIKARMAK İÇİN KURYELİK YAPIYORDUM'

İstanbul Topkapı Üniversitesi Tasarım ve Modelleme Bölümü ikinci sınıfta okuyan 19 yaşındaki Can, okul harçlığını çıkarmak için aynı zamanda Getir şirketinde kurye elemanı olarak çalışıyordu. 

Tek isteği okulunu bitirmekti ancak hayatın onun için çok daha büyük sürprizleri vardı. Can, hayatını bir günde değiştiren olayı şöyle anlattı:

Sabahları kuryelik yapıp akşamları okula gidiyordum. Geçtiğimiz salı günü Taksim’de bir otele paket götürdüm. Otelde piyanoyu gördüm. 'Çalabilir miyim?' diye sordum. İzin verdiler. Kurye olduğum için çalamayacağımı düşündüler. Çalmaya başladıktan sonra çok beğenip alkışlamaya başladılar. 

AMACI PİYANİST OLMAK

Piyanist olmak istediğini söyleyen Can, “Getir, eğitim hayatımda bana destek olacak. Eğitim masraflarımı karşılayıp akademik başarılarımı takip edecekler. Hedefim, sanat okulundan mezun olup piyanist olmak. Bundan sonra kuryelik yapmayacağım. Part time olarak Getir’in yazılım biriminde çalacağım” açıklamalarında bulundu.

Piyano çalan Kurye Can İncir’in hayat hikayesi belli oldu. 19 yaşındaki İncir'in müzik aletlerine olan ilgisi 12 yaşında başladı - Resim : 2

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin