Piştiği anda bitecek: Kat kat yumuşacık haşhaşlı çöreğin müptelası olacaksınız. Haşhaşlı çörek nasıl yapılır?

Hem lezzetli hem de pratik bir tarif arayanlar için müthiş bir öneri. Dışarıda yemeye alışık olduğumuz haşhaşlı çöreği evde kendiniz pişirebilirsiniz. İşte kat kat açılan haşhaşlı çöreğin yapımı...

Google Haberlere Abone ol
Piştiği anda bitecek: Kat kat yumuşacık haşhaşlı çöreğin müptelası olacaksınız. Haşhaşlı çörek nasıl yapılır?

Malzemeler

Hamuru için;

1 su bardağı ılık süt (200 ml)
1 su bardağı ılık su (200 ml)
1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
1 adet yumurta akı
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
6 su bardağı un

İç harcı için;

250 gr haşhaş ezmesi
1,5 çay bardağı sıvı yağ (185 ml)

Üzeri için;

Yumurta sarısı

Yapılışı;

İlk olarak uygun bir kabın içerisine 1 su bardağı ılık süt, 1 su bardağı ılık su, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 adet yumurtanın akını alalım.

Şeker eriyinceye dek güzelce karıştıralım. Ardından kabın içerisine  su bardağı unun bir kısmını ve 1 paket instant mayayı ilave edelim spatula yardımıyla güzelce karıştırmaya başlayalım.

Hamur yeterli kıvam aldıktan sonra elimizle yoğurma sürecine başlayabiliriz. Hamurumuzu uygun forma getirdikten sonra üzerini streç film ile kapatalım ve dinlenmeye bırakalım.

Haşhaşlı harcı için uygun bir kasenin içerisinde 250 gram dövülmüş haşhaşa 1,5 çay bardağı sıvı yağ ilave ederek güzelce karıştıralım.

Mayası gelen hamuru açalım ve hamurun havasını alalım. Ardından un serpili olan tezgahın üzerinde hamurumuzu tekrar toparlayalım.

Hamurumuzu 4 eşit parçaya bölelim ve her bir parçayı beze formuna getirelim. Bezeleri şekillendirmek için dikdörtgen formunda güzelce açalım.

Hazırladığımız haşhaşlı iç harcını güzelce hamurumuzun üzerine dökerek yayalım. Hamurumu bıçakla yaklaşık olarak 4 cm genişliğinde keselim.

Tüm bezeleri bu formda hazırladıktan sonra fırın tepsinin içerisine pişirme kağıdı yayalım ve hamurlarımızı tepsinin içerisine yerleştirelim.

Üzerilerini örtelim ve yaklaşık olarak 15 - 20 dakika kadar mayalanmaya bırakalım.

Tepsi mayası geldikten sonra hamurumuzun üzerine yumurta sarısı sürelim.  180 dereceye ısıttığımız fırında 30 dakika boyunca pişmeye bırakalım.

Ardından fırından çıkarıp dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin