Pınar Altuğ yeni bir sektöre girdi

Ünlü oyuncu eşi Yağmur Atacan ile birlikte deniz tutkusunu ticarete döktü.

Google Haberlere Abone ol
Pınar Altuğ yeni bir sektöre girdi

By Pınar Altuğ markasıyla, tekneler için tekstil ürünleri tasarlayan Pınar Altuğ: Çocukluğumdan beri deniz tutkunuyum. Bu işe de teknemdeki eksiklikleri gidermek için başladım. Hayalim kendi markamı yaratmak. 



Ünlü oyuncu Pınar Altuğ; eşi Yağmur Atacan ile birlikte deniz tutkusunu ticarete döktü. Dört yıldır tatillerini geçirdikleri teknelerindeki eksiklerden yola çıkan Altuğ; By Pınar Altuğ markasıyla tekneler için tekstil ürünleri tasarlamaya başladı. Eşi Yağmur Atacan ise kurduğu şirketle, lüks botlar satıyor. Ünlü çift; CNR'daki Boat Show 2013 Fuarı'nda sorularımızı yanıtladı. 



GİZLİCE YÜRÜTTÜK 



Birçok ünlü isim moda tasarımcılığına soyunurken, siz tekne tekstili ürünleriyle karşımıza çıktınız... 



Tekne sahibi olduktan sonra eksiklikleri ve ihtiyaçlarınızı daha iyi anlıyorsunuz. Bir gün ailece tekstil işi yapan bir arkadaşımla bu işe girmeye karar verdik. Altı aydır gizlice yürüttüğümüz çalışmamızı nihayet ortaya çıkardık. 



Tüm tasarımları siz mi hazırladınız? 



Ben motiften anlamam, moda tasarımı da okumadım. Bir tasarım gurubumuz ve bir atölyemiz var. Onlar tasarımları benimle paylaşıyor; ben de onları renk ve şekil konusunda yönlendiriyorum. Son karar mercii benim. 



Türkiye'de bu işi yapan başka şirketler var mı? 



Çok fazla firma yapıyor bu işi ama tanınmış birisi yaptığı zaman; tekne sahibi olsun veya olmasın, herkes bundan haberdar oluyor. 



KİŞİYE ÖZEL TASARIM 



Peki sizin ürünlerinizin farkı ne? 



Genellikle teknelerde çarşaflar; yatağın şekline göre seçilir. Pike ve yastık kılıflarında ise kısıtlı seçenek var. Benim markamda ise böyle değil. Siz hangi modeli beğendiyseniz; onu istediğiniz renk, desen ve şekilde size özel hazırlayarak teslim ediyoruz. Yani ürüne siz karar veriyorsunuz. 



Deniz tutkunuz ne zaman başladı? 



Babamın teknesi vardı; çocukluğum denizde geçti. Yağmur da deniz tutkunu. Önce küçük bir sürat motoru, dört yıl önce de tekne aldık. 



Bu koleksiyonun devamı gelecek mi? 



Neden olmasın? Sadece teknelere çalışacağız diye bir kural yok. İstenirse evlere de yaparız fakat normal çarşaf fiyatlarından biraz daha yüksek olduğu için maliyetli olabilir. Kullandığımız tüm malzemeler en üst kalite. Hepsi defalarca kontrolden geçiyor. İçime sinmeyen hiçbir şeyi satmıyorum. Ayrıca benim derdim kendi markamı oluşturmak, 'By Pınar Altuğ'u markalaştırmak. 



İYİ BİR TEKLİF GELMEDİ 



Aldığınız tepkiler nasıl? 



Ürünleri görmeye gelenler, "Başka firmaların fiyatları daha uygun" diyor bazen. Ben de onlara "Başkaları beni ilgilendirmiyor. Ben kendimden sorumluyum" diyorum. Kendi işime bakıyorum ben. Hesap kitap işlerini de ben bilmem; ortağım ilgileniyor o konuyla. 



Eşinizin sizin gölgenizde kaldığı şeklinde yorumlar yapılıyor... 



Keşke kocamı yakından tanımayı deneseler... Biz 2006'da çıkmaya başladık. Biz evlenirken Yağmur, 'Doktorlar' dizisinde oynuyordu. Evlendikten sonra da devam etti. Ben nasıl onu sektörden uzak tutabilirim ki? Biz kocamla birbirimizin işine karışmayız. Kocam; tuttuğunu koparan, güçlü, çok iyi yürekli ve şahane bir adam. Benim böyle güçlü durmamdaki en büyük neden de kendisidir. Bu adam 17 yaşından beri reklamlarda oynuyor. Ben tanıdığımda, çoktan feleğin çemberinden geçmişti. İyi bir teklif geldi de biz mi kabul etmedik? Yağmur; 30 yaşında, bir çocuk babası ama hala liseli tipinde. 



OYUNCULUĞU BIRAKMADIM 



Oyunculuğu bıraktığım söylendi ama böyle bir şey söz konusu değil. Ben öncelikle bir televizyoncuyum; program sunarak da işimi yapıyorum. Bu yıl güzel bir kuşak programı teklifi geldi ama bazı sorunlar çıktı. Program, akşam 5.30'da bittiği için kabul edemedim. Çünkü o saatte yayından çıkıp eve gitmem saat 7'yi bulacak. Kızım Su, saat 8.30'da uyuyor. Kızımla sadece bir saat görüşmek istemedim. Bunu kızıma yapamazdım." 



YAĞMUR'A AŞIK OLDUĞUM İÇİN ALLAH'A ŞÜKÜRLER OLSUN 



Son dönemde çok kilo verdiniz. Sırrınızı paylaşır mısınız bizimle? 



Hayatım boyunca hep spor yaptım. Hiçbir zaman çok zayıf bir kadın olamadım. Bir dönem sıkıldım spor yapmaktan; hamileliğe de denk gelince yedim, içtim, keyif yaptım. Kızım okula başlayınca diyetisyenim Taylan Kümeli'ye gittim. Altı aylık bir diyet ve beraberinde de ağır spor yaptım. 



Evlilikte aşkı nasıl taze tutuyorsunuz? 



Evlilikte her şey karşılıklı. Bazen sizin moraliniz yüksektir, onun düşüktür; bunu dengelemek lazım. Allah'a şükürler olsun; iyi ki yollarımız kesişmiş ve birbirimize aşık olmuşuz. Su'nun peşinde koşmaktan birbirimizden sıkılacak pek vaktimiz olmuyor. 



VERGİ SIRALAMASINDA PINAR İLE YARIŞMAM MI LAZIM? 



Eşinizin yeni işi hakkında ne düşünüyorsunuz? 



Pınar bir işi inanarak yapıyorsa, mutlaka başarılı olur. Çok iyi hazırlık yapıp düzenli çalışıyor. Bu işi severek yaptığı için iyi bir noktaya gelebilir. 



İkinizin de denizle ilgili ticarete atılmanız nasıl oldu? 



Öncelikle şunu açıklayayım; bazıları "İş bulamadıkları için bu işe girdiler" diye düşünebilir. Fakat bizimki önce hobiyle başladı ve devam etti. Pınar, piyasada bulamadığı tekstil ürünlerini satmaya başladı, ben de bot satıyorum. Bu botlarla, her havada denize çıkabiliyorsunuz. Son derece konforlu. 



RAKİPLERİM BENDEN ÇEKİNİYOR 



Sizde deniz tutkusu ne zamandan bu yana var? 



Bu, aslında hayalini kurduğum bir iş değildi. Denizi seviyoruz; o nedenle bu işi de sevdim. Ailece teknede zaman geçiriyoruz, hatta geçen yıl hiç karaya gelmeden teknede kaldık. Teknede kaptan benim. Düşününce tekne deli işi çünkü durduğu yerde para kaybettiriyor. Fakat deniz, adamı deli ediyor işte... 



Şirketiniz diğer firmalara rakip olacak düzeye geldi mi? 



Ben dünyadaki bir numaralı botları sattığım için, rakiplere ciddi bir fark atmış oluyorum. Hatta diğer firmalar, benden çekiniyor. Demek ki ben iyi bir şeyler yapıyorum. 



Ürünlere ilgi nasıl? 



Kimisi bilerek geliyor; kimisi de merak ettiği için... Bazıları pahalı buluyor. Bize ilk kez deniz aracı kullanacak insanlar değil; teknesi olup keyif yapmak isteyenler geliyor genelde. 85 bin Euro'ya botumuz var. Konforu ve ebatına göre fiyatlar da değişiyor. 



FİLM YAPACAĞIM 



Uzun süredir ekranlarda yoksunuz. Ticareti daha çok mu sevdiniz? 



Ekrandayken, iş hayatını ve oyunculuğu iyi toparlayamadım. Bu sürede teklif de gelmedi. Bekarken öğrenci ve evin küçük çocuğu rollerini oynuyordum. Artık bir babayım; bu roller inandırıcı olmuyor. Ben de bu süreçte gösteri yönetimi eğitimi aldım. Beş yıl içinde kendi sinema filmimi yapmak istiyorum. 



Evlendikten sonra oyunculuğunuzun bittiği söyleniyor; neler söyleyeceksiniz? 



Seçtiğim hayattan çok memnunum. İsteyerek, aşık olarak evlendim. Evlenmeden önce daha fazla projede yer aldım, belki de bunu devam ettiremedim. Yanlış kararlar verdim. Pınar ile bunun ne alakası var? Pınar vergi sıralamasında yedinci oldu, ben altıncı mı olmalıyım? Olamam çünkü biz farklı işler yapıyoruz. 



Sabah


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin