Pijama giyenler 'ahlaksız' oldu! Cihannüma Kız Öğrenci Yurdu'nda pijama yasağı...

İzmir'in Çiğli ilçesinde bulunan Kredi Yurtlar Kurumu'na bağlı Cihannüma Kız Öğrenci Yurdu'nda kız öğrencilere getirilen yasak pes dedirtti. Sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlara göre yurtta kız öğrencilerin oda dışında pijama giymesi yasaklandı. Öğrenciler ise bu duruma tepkili.

Google Haberlere Abone ol
Medyatava Özel Pijama giyenler 'ahlaksız' oldu! Cihannüma Kız Öğrenci Yurdu'nda pijama yasağı...

MEDYATAVA/ÖZEL

İzmir'in Çiğli ilçesindeki Kredi Yurtlar Kurumu'na bağlı Cihannüma Kız Öğrenci Yurdu'nda skandal bir uygulamaya imza atıldı, öğrencilerin pjjama giymesi yasaklandı!

İddiayı dile getiren bir kız öğrenci sosyal medya üzerinden bir paylaşım yaptı ve seslerinin duyurulmasını istedi.

Paylaşımı yapan kişi, oda dışında pijama giymenin yasaklandığını ve bu kararı da yurt yönetiminin aldığını belirterek, yapılan toplantıda pijama giyenlere yönelik 'ahlaksızlık' örneği verilecek kadar ileri gidildiğini belirtti.

Pijama giyenler 'ahlaksız' oldu! Cihannüma Kız Öğrenci Yurdu'nda pijama yasağı...

Adını vermek istemeyen öğrenci, "İzmir Cihannüma Kyk yurdunda oda dışında pijama giymek yasaklandı. Ve defalarca konuşup şikayetimizi belirtmemize rağmen ısrarla bu yasağı devam ettiriyorlar. Bunun için sebep olarakta bazı kızların kısa giyindiğini ve bunun ahlaki olmadığını ileri sürüyorlar. Bugün konuşulan toplantıda resmen bunun ahlaksızlık olduğunu dile getirecek derecede konuştular ve oda dışında yemekhane ve bahçe dahil pijama net bir şekilde yasaklandı. Sesimiz olun ve bu gericiliğin önüne geçin lütfen yaşadığımız yerde konforumuzun bozulmasını ve baskı altında hissetmeyi istemiyoruz." paylaşımında bulundu.

Pijama giyenler 'ahlaksız' oldu! Cihannüma Kız Öğrenci Yurdu'nda pijama yasağı... - Resim : 2

Türkçe öğretmeni de yaşadığı yasağı anlattı

Bu tweetleri gören Funda Şefika Köroğlu adlı Türkçe öğretmeni de, söz konusu tweetlerin altına benzer bir durumu öğrenci olduğu yıllarda yaşadığını paylaştı.

Pijama giyenler 'ahlaksız' oldu! Cihannüma Kız Öğrenci Yurdu'nda pijama yasağı... - Resim : 3

Köroğlu, iki sene önce de kendisinin de Giresun'daki KYK yurdunda yaşadığını belirterek, pijama yasağının kendilerine de uygulandığını, hatta terlik yasağının da var olduğunu söyledi.

Köroğlu, "Aynısını iki sene önce Giresun KYK'da yaşadık. Duruma itiraz ettiysek de çözüm olmadı. Arada unutup pijamayla yemekhaneye gidenler oluyordu ve karda kışta üzerlerini değiştirmeleri için tekrar odaya gönderildiler. Ben bu durumu CİMER'e bildirdim ve aldığım yanıt olumsuzdu. Yurt yönetimi oda dışında terlikle gezmeyi de yasaklamıştı. Yemekhaneye ya da blok dışına çıkacak olursak ayakkabı giymek zorunda kalıyorduk. CİMER'den gelen yazıyla bunun bakanlık kararı olduğu onaylandı. Muhatabınız yurt müdürü vs. değil ne yazık ki. Bu giyim tarzının ahlaki olmadığını ileri sürenler oldu. Atlet tipi üst ve şort giymek tamamen yasaktı. CİMER'den gelen yazıya göre resmi bir kurum olan yurtta giyim kuşama dikkat etmek gerekliymiş. Biz çok uğraştık, imza falan da toplandı ama fayda etmedi. İyi şanslar." diyerek kalan öğrencilere şans diledi.

Pijama giyenler 'ahlaksız' oldu! Cihannüma Kız Öğrenci Yurdu'nda pijama yasağı... - Resim : 4

Öte yandan yasak ile ilgili gerek yurttan gerekse KYK'dan açıklama gelmedi.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin