Pfizer/BioNTech çoklu sistem inflamasyon sendromuna mı sebep oluyor? Avrupa İlaç Ajansı'ndan flaş açıklama

Pfizer/BioNTech dünyada da Türkiye'de de en fazla tercih edilen koronavirüs aşılarının başında geliyor. Aşı ile ilgili çoklu sistem inflamasyon sendromuna sebep olduğu iddia edildi. Avrupa İlaç Ajansı bu iddialarla ilgili, "Pfizer/BioNTech aşılarını inceliyoruz" açıklamasını yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Pfizer/BioNTech çoklu sistem inflamasyon sendromuna mı sebep oluyor? Avrupa İlaç Ajansı'ndan flaş açıklama

Avrupa İlaç Ajansı (EMA), bugün yapılan açıklamada Pfizer/BioNTech aşısı olanlarda çoklu sistem inflamasyon sendromu vakalarını inceleme altına aldıklarını duyurdu.

Yetkililer, benzer vakaların incelendiğini açıkladı. Danimarka’da 17 yaşında aşı olan bir erkekte çoklu sistem inflamasyon sendromu tespit edildiğini açıklarken bu konuda incelemelerin devam ettiğini açıkladı.

Pfizer bu konuyla ilgili bir açıklama yapmazken çoklu sistem inflamasyon sendromunda yorgunluk, ateş, ishal, mide ağrısı, baş ağrısı ve nefes alıp verirken zorluk yaşanması gibi semptomlar gösteriyor.

EMA yetkilileri, “Daha önce hiç Covid-19 olmamış Danimarkalı bir gençte bu hastalık görüldü. Bu konuyu inceliyoruz. Henüz Avrupa Birliği’nin Covid-19 aşısı tavsiyesi değişmedi” açıklamasını yaptı. (Sözcü)

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin