Peş peşe korkutan depremler. Prof. Dr. Naci Görür o bölgeyi uyardı: İlerleyecek

Kahramanmaraş, Adana ve Malatya başta olmak üzere deprem bölgesinde depremler peş peşe yaşanıyor. Prof. Dr. Naci Görür Adana ve çevresinde son günlerde yaşanan depremlerle ilgili uyarıda bulundu. Görür, "Depremler Savrun Fayı ile ilgili. Tahminime göre, Adana Havzasına doğru deprem bu bölgeden itibaren ilerleyecek." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Peş peşe korkutan depremler. Prof. Dr. Naci Görür o bölgeyi uyardı: İlerleyecek

Türkiye'nin 6 Şubat günü yaşadığı Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından bölgede başlayan sismik hareketlilik devam ediyor. Adana'da neredeyse her gün irili ufaklı depremler meydana geliyor. Bu depremler kentte yaşayanları tedirgin ederken, Jeolog Prof. Dr. Naci Görür, Twitter hesabında önemli bir uyarıda bulundu.

"ADANA HAVZASINA DOĞRU DEPREM BU BÖLGEDEN İTİBAREN İLERLEYECEK"

Görür "Çok sayıda takipcim, son günlerde Göksun, Hacikodal, Kazandere, Topallar, vb bulunduğu bölgedeki depremler hakkında ısrarla sorular soruyorlar. Bu bölgede daha 24 saat geçmeden 4’ler mertebesinde 3 deprem oldu. Depremler Savrun Fayı ile ilgili. Tahminime göre, Adana Havzasına doğru deprem bu bölgeden itibaren ilerleyecek. Benzer bir gelişimi Gaziantep/ Pazarcık’ta da görmüştük. Özellikle yöneticilerimiz Savrun güzergahında dikkatli olmalıdır. Sevgiyle" ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin