Perşembe akşamından cuma sabahına kadar gol yedik. UEFA'daki büyük hezimet sonrası Fenerbahçe ve Beşiktaş için çok ağır eleştiriler geldi

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde Türk futbolu için kara bir gece yaşandı. H Grubu 5. hafta maçında Fenerbahçe Danimarka ekibi Nordsjaelland karşısında çok ağır bir mağlubiyet aldı. Beşiktaş da kendi evinde Club Brugge'a 5-0 yenildi. Yorumcular iki takımı da ağır bir şekilde eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Perşembe akşamından cuma sabahına kadar gol yedik. UEFA'daki büyük hezimet sonrası Fenerbahçe ve Beşiktaş için çok ağır eleştiriler geldi

UEFA Avrupa Konferans Ligi 5. hafta maçları dün akşam oynandı. Temsilcilerimiz Beşiktaş ve Fenerbahçe ağır mağlubiyetler yaşadı. Nordsjaelland deplasmanına giden Fenerbahçe 6-1 yenilirken, diğer temsilcimiz Beşiktaş da kendi evinde Club Brugge'a 5-0 yenildi.

Ağır hezimetin ardından spor yazarları ve spor yorumcuları iki takımı da ağır şekilde eleştirdi.
İşte Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın mağlubiyetleri sonrası yorumcuların eleştirileri:

BU REZALETİ NASIL KONUŞACAĞIM

RIDVAN DİLMEN: Bugün gördüğüm rezaleti nasıl konuşacağım bilmiyorum! Fenerbahçe radikal kararlar almalı. Fenerbahçe’yi bu hale düşürmeye kimsenin hakkı yok. 6 yemişsin, sarı kartsız maç mı biter? Suni çimde ayağın kayar, sarı kart görürsün. Gazozuna oynasan bile 6’dan rahatsız olursun. Maç 3-1, sen Batshuayi’yi çıkarıyorsun. Santrfor çıktı, santrfor girdi. Problemi bireysel olarak görürseniz, hüsrana uğrayabilirsiniz.

"REZİLLİK, REZİLLİK YA"

NİHAT KAHVECİ: Perşembe gecesi 20.45'te Beşiktaş maçı başladı, 20.50'de gol yemeye başladık. 00.01 cuma sabahına kadar gol yedik. Ya çok yemek yediğinde zarar, bu kadar çok gol yediğinde yaşadığımız manevi zararı anlatamıyorum kelime yok. Rezillik, rezillik ya. Mazereti yok arkadaşlar. Kiminiz diyebilir "Fenerbahçe'de çok önemli 3 oyuncu yok" evet yok. Biliyoruz onların eksikliğin ne kadar önemli olduğunu. Beşiktaş'ta önemli oyuncular yok, evet yok. Benim için bunlar mazeret değil. Ersin 5 yedi, yuhlandı, haklı bir şekilde, 5 tane pozisyon çıkardı. Livakovic 6 yedi. 7 tane net pozisyon çıkardı. Çıkarmasalar iki takım da 10'ar gol yiyecekti.

KLOPP VEYA GUARDİOLA DA GELSE...

ALİ ECE: Beşiktaş’ın şu anda bir takımı yok aslında: Birbiriyle son derece uyumsuz oyunculardan ibaret bir kadrosu var sadece. Şenol Güneş zamanı dediğimin arkasındayım: Bu kadroyu yönetmesi için Klopp veya Guardiola da takımın başına getirilse bu oyuncu malzemesinden anlamlı bir futbol takımı çıkması imkansız! Orta sahada Gedson’un ilk 11’de başlamadığı her maçta olduğu gibi rakip elini kolunu sallayarak geldi, golleri attı gitti maalesef. Beşiktaş ilk 20 dakikada 2-0 yenik düştüğünde bile pasla organize atak geliştiremedi. Dünkü berbat performanstan daha fazla bahsetmek istemiyorum çünkü bu kadro oldukça Beşiktaşlı’nın mutlu olması zor. Beşiktaş futbol şubesi şu anda sportif bir enkazdan farksız.

"BRUGGE SÜRPRİZ YAPMADI"

ALİ GÜLTİKEN: Futbolda şu gerçek hiç değişmez; Hedef kaybolduğu anda oyuncu da oyun da gerçek kimliğinden çok uzaklaşıyor. İlk karşılaşmada skor belli bir yerde kalsa da oyun performansıyla Club Brugge nasıl bir takım olduğunu çok net ortaya koymuştu. İstanbul'da da bu oyunu göstermesi bekleniyordu. Bu konuda bir sürpriz yapmadılar. Sıkıntı Beşiktaş'ın kendisinde...

"NE YAPTIKLARINI BİZ ANLAMADIK"

FAİK ÇETİNER: Maçı izlemesek ilk 30 dakika bittiğinde Nordsjaelland’ın iki golle öne geçtiğine inanamazdık. İsmail Kartal, stopersizlikten o bölgeye İsmail Yüksek ve genç Yusuf’u çekmiş, Kent , Batshuayi ve Cengiz Ünder’i hücumcu olarak sahaya sürmüştü. İlk 45 dakika sahadaki Fenerbahçe’nin ne yaptığını biz anlıyamadık. Hücumda çoğalamıyor, pozisyon bulamıyor, rakibin her atağı kalesinde tehlike yaratıyordu. Uzun süre sonra formayı kapan Cengiz Ünder’in etkisiz oyunu düşündürücü idi. Kent ve gol atmasına rağmen Batshuayi ,görüntüleriyle daha çok kulübede kalışlarına şaşırmasınlar.

"ÇOK TATSIZ BİR PERŞEMBE GECESİ"

UĞUR MELEKE: Türk futbolu için çok tatsız bir perşembe gecesini geride bıraktık maalesef. Normal şartlarda, takım kaliteleri tartıya çıkarıldığında Fenerbahçe’nin grubunu lider, Beşiktaş’ın da en azından ikinci bitirmeleri gerekirdi. Ancak maalesef Beşiktaş erken veda etti. Fenerbahçe’nin de liderlik için ipler artık kendi elinde değil. 15 gün sonra Kadıköy’de Trnava’yı yenip, Ludogorets-Nordsjaelland maçına kulak kabartacak temsilcimiz.

YARIM SAATTE TEL TEL DÖKÜLDÜ

ENGİN VEREL: Ne oynadığını ve ne yapmak istediğini bilmeyen takım, ilk yarım saatte tel tel döküldü. Bu kadar rahat geçilebilen merkez orta saha, stoper hattı ve birbirinden kopuk Fenerbahçe gerçekten iç burkuyordu. TL'ye çevirdiğinde hayal bile kuramayacağın bedel ve maaşla alınan Cengiz, havalimanındaki takım elbiseli ve iddialı açıklamalarının çok uzağındaydı. İkinci yarıya çıkmaması gereken bir arkadaşımızken sahanın en çok zorlayan ismi Batshuayi'nin de kenara gelmesi hayal aleminin başka bir ürünüydü. Söylenecek söz, yazılacak bir kalem kalmadı geriye.

"1 GECEDE 10 GOL YEDİK!"

BERNA LAÇİN: İsabet olmuş izlemediğim Türkiye olarak 1 gecede 10 gol yedik hem de öyle ahım şahım takımlardan da değil ha! İşte futbolumuz Bunca emeğe ve yatırıma OLMUYOR Demek ki bir şeyler yanlış yapılıyor Baskette Real’i yenebiliyoruz Voleybol’da dünya şampiyonu oluyoruz ama futbolda nal topluyoruz.

EMRE BOL: Wi-Fi şifresi gibi adı olan takımdan 6 tane gol yiyorsun. Şu takımı hiç mi seyretmemişler?

SERDAR ALİ ÇELİKLER: Ben bu camianın evlatlarından bıktım ya! Seneye de Rambo Okan'ı mı getirelim napalım ya!

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin