Periscope'dan ilk rakamlar geldi

Twitter'ın canlı yayın uygulaması Periscope'dan ilk rakamlar açıklandı.

Google Haberlere Abone ol
Periscope'dan ilk rakamlar geldi

Kullanıcılarına cep telefonları üzerinden canlı yayın yapma imkanı sunan Periscope, 4 ayda önemli bir başarıya imza attı ve 10 milyon kullanıcıya ulaştı.



Periscope’un yakaladığı bu başarıyı yaratıcı ekip, bir blog yazısında rakamlarla açıkladı. Açıklamada en dikkat çeken veri ise 1 günde yakalanan canlı yayın izleme süresi 40 yıla eşdeğer olması.



Periscope'dan konuyla ilgili olarak şu açıklama yapıldı:



"Sevgili Periscope topluluğu ve tüm dünya, 



Sizinle Periscope’un büyüyüşünde yaşanan heyecan verici bir gelişmeyi paylaşmak ve gelişimimizi nasıl ölçtüğümüze dair yöntemlerimizi paylaşmak istedik. 

2 Ağustos’ta 10 milyon Periscope hesabını aştık. Periscope uygulamasını yalnızca 4 ay önce, 26 Mart 2015’te başlattık. Her birinize üzerinde canla başla çalıştığımız bir uygulamayı kullandığınız için teşekkür etmek istiyoruz. Bunun bizim için anlamı çok büyük.

 

Periscope’un gittikçe artan kullanımı ise bizi daha da mutlu ediyor. Aşağıda uygulamayı başlattığımızdan beri izleme zamanını bulabilirsiniz. Bunu iOS ve Android’de harcanan canlı yayın izleme süresine göre belirliyoruz. Geçen haftadan itibaren gördüğümüz üzere, bu süre günlük 40 yıl video izlemeye eş değer durumda. 

 

İzleme Zamanı, iOS ve Android’de canlı yayınları izlemek için harcanan toplam zamanı temsil ediyor; yani buna tekrar oynatımlar veya Web’de izlemeler dahil değil. 

İzleme Zamanı bizim en çok önemsediğimiz ölçüt durumunda. Sizi de gelişmelerden haberdar edeceğiz. İşte İzleme Zamanı’nın bizim için öneminin sebebi:  

Çünkü İzleme Zamanı, insanlar ve dünya için yarattığımız değeri en iyi yansıtan şey. Yayıncılar için başarının anlamı yayınlarının daha fazla ve daha uzun izlenmesi. İzleyiciler (Periscope’u izleyen ve yayınlara katılanlar) için başarı ise ana sayfalarında daha yüksek kaliteli yayınlar görmek ve bu yayınları izleyebilip onlara katılabilmek. Yayıncılar ve izleyiciler için başarı, Periscope için de başarı demek. 



•    İzleme Zamanı’nın önemli olmasının bir başka sebebi ise iOS ve Android dışındaki Periscope yayın takibini yakalayabilmesi. Periscope.tv’de devasa bir izlenme oranımız var ve bu bizim için çok değerli – özellikle bu sebeple inanılmaz erişim ve izleyiciye sahip olan yayıncılarımız için. Şu sıralar periscope.tv’deki izlenme oranını İzleme Zamanı’na dahil etmiyoruz ama bunu düzgün bir şekilde takip edebilmek ve sonucu sizle paylaşabilmek adına üzerinde çalışıyoruz. 



•    İzleme Zamanı Günlük Aktif Kullanıcı (DAU) veya Aylık Aktif Kullanıcı (MAU) gibi ölçümlere özellikle odaklanma gibi sınırlamalara maruz kalmadan aktif kullanıcı sayısındaki artışı ölçümlememizde bizim büyük yardımcımız. Aşağıda görebileceğiniz gibi, DAU grafiğimizin yükselişte olması bizi tabii ki mutlu ediyor ama toplam başarımızı ölçümlemede bunun en önemli done olduğunu düşünmemekteyiz. 

 

DAU yalnızca iOS ve Android’deki Periscope’u temsil eder. Periscope.tv izleyicilerini sonuca dahil etmez. 



DAU/MAU bilgilerini optimize etmek, takımımızı insanların sevdiği bir ürünü üretme konusunda takımımızı tam anlamıyla motive etmiyor. Sebebi de şu: eğer ki DAU’yu büyütme konusunda motive edilmiş olsaydık, geleneksel büyüme hack’leri, viral sistemler ve yüklenmeyi artıracak pazarlamayı geliştirme konusunda yatırımda bulunurduk. Bu yönelim her zaman daha iyi bir ürün oluşturmaya giden yolu açmıyor, ve Periscope kullanıcıları için başarı getirmiyor. Biz İzleme Zamanı’na değer veriyoruz çünkü İzleme Zamanı bizim asıl değerlerimizi ve ürünümüzün özünü yansıtıyor.  



Umuyoruz ki bu bilgi işinize yarar. Periscope kullanıcılarının bilmesini isteriz ki, büyüyen bir ekosistemin bir parçası durumundalar. Bu işin en önemli kısmı. İnsanların da bilmesini isteriz ki, takımımız topluluğun Periscope’tan aldığı değerle örtüşen bir şekilde ölçümleme yapıyor. Düşündüğümüz şeyleri neden düşündüğümüz konusunda her zaman transparan olacağız, bu konuda bize güvenebilirsiniz. Periscope’un daha şeffaf olmamızı gerektiren herhangi bir yönü varsa, lütfen bizimle paylaşın! 



Teşekkürler



Kayvon, Joe, ve Periscope takımı"

 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin