Periscope'a meydan okuyor!

Yeni canlı yayın platformu YouNow, Türkiye’deki sosyal paylaşımcılarla buluşuyor.

Google Haberlere Abone ol
Periscope'a meydan okuyor!

Dünyada gün geçtikçe moda haline gelen sosyal ağlardan YouNow Türkiye pazarına giriş yaptı. Şimdiden birçok ünlünün canlı yayın yaptığı YouNow yaklaşık 4 yıldır faaliyet gösteriyor.



Bu süre zarfında, dünyanın en önemli yatırım kuruluşlarından Venrock ve Oren Zeev’den sonra geçen ay Comcast Ventures firmasından 15 milyon dolarlık yeni bir yatırım desteği aldı.



YouNow, canlı yayın yapılmasını sağlayan bir sosyal ağ olmasının yanı sıra kullanıcıların kendisini ifade edebildiği ve sosyal ulaşımı sağlayan yeni bir eğlence kanalı yaratıyor.



Aplikasyonu indirerek Facebook, Twitter veya e-mail adresi ile giriş yapan herkes, YouNow’da canlı yayın yapma fırsatı yakalamanın yanı sıra istediği kanalların takipçisi olabiliyor.



YouNow, canlı yayına başka bir takipçinin veya izleyicinin bağlanmasına olanak sağlayarak diğer sosyal ağlardan farklılığını ortaya koyuyor. Bir ayda 100 milyon üzerinde kullanıcının oturum açtığı YouNow günde 50.000 saatin üzerinde canlı yayını izleyiciler ile buluşturuyor.



Başka bir izleyiciyi yayınına konuk alarak fark yaratan YouNow’da günde ortalama 150,000 yayın yapılıyor. YouNow, ortalama 20-50 dakika arası kesintisiz canlı yayın yapılmasını sağlıyor. Ortalama 26 yaş altı Z jenerasyonu kullanıcılarının aktif olarak katıldığı YouNow benzersiz bir canlı yayın deneyimi yaşatıyor.



Canlı yayındaki sanal ürünleri ile birlikte yayın yapanlara fayda sağlayan bir gelir modeline sahip olan YouNow, yarattığı sanal para birimi “Bar”lar aracılığıyla kullanıcılar ve takipçileri arasında direkt iletişim kurulmasını sağlıyor. Takipçiler veya izleyiciler favorisi olan performansları YouNow üzerinden sanal ürünleri satın alarak destekleyebiliyor. 



The Huffington Post, Buzfeed ve gençlere yönelik içerik üreten Refinery 29’da genç takipçilere ulaşmak için YouNow’dan canlı yayın yapmayı tercih ederken Amerikalı birçok müzik sanatçısı da yeni albümlerinin lansmanlarını YouNow’da gerçekleştiriyor. Genç yeteneklerin keşfedilmesini de sağlayan YouNow’da Youtuber’lar canlı performanslarını hayranları ile bir araya getiriyor.



Grammy Ödüllü müzik grubu Pentatonix, son çıkardığı albümünü YouNow üzerinden canlı yayın yaparak tanıttı. Yayın sırasında takipçileri ile beraber şarkı söyleyip, takipçilerinden gelen soruları cevaplayan grup, ITunes sıralamasında 1 numaraya yükseldi.



YouNow’un Türkiye’deki gelişimi için YouNow Türkiye İş Geliştirme Müdürü Eda Levent: “ Dünya çapında büyük bir ivme ile gelişen YouNow’da bir ay içerisinde yaklaşık 100 milyon üzerinde kullanıcı oturum açıyor ve günlük 150.000 canlı yayın yapılıyor. Kullanıcılarımız diğer sosyal ağlardan daha fazla YouNow’da zaman geçiriyor. Ayrıca, canlı yayın sırasında başka bir izleyicinin yayına katılmasını sağlayan alt yapımız ile eğlenceyi sıra dışı bir deneyim olarak sunabiliyoruz. Gençlerin nüfus içerisindeki sayılarının artması ve online paylaşımlara olan eğilimleri açısından Türkiye, bizim için oldukça önemli” diyor.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin