Perihan Mağden'in o sözleri sosyal medyada tartışma yarattı!

Yazar Perihan Mağden'den dikkat çeken açıklamalar...

Google Haberlere Abone ol
Perihan Mağden'in o sözleri sosyal medyada tartışma yarattı!

Nokta dergisi yazarı Perihan Mağden, Özgür Düşünce gazetesine verdiği röportajda dikkat çeken açıklamalarda bulundu.



Ergenekon süreci, medyadaki dönüşümler ve 2010 sonrası AKP'yle ilgili açıklamalarda bulunan mağden'in 'Ergenekon'un çok başarılı bir geri dönüş yaptığı' yönündeki açıklamaları ise sosyal medyada tartışma yarattı. 



Özgür Düşünce'den Hüseyin Keleş'in sorularını yanıtlayan Perihan Mağden'in açıklamaları şöyle:



‘Halkı askerlikten soğutma’ gerekçesiyle yargılandınız. Mahkemeleriniz nasıldı. Neler yaşadınız?



Mahkemelerimiz Ergenekon çetesi tarafından basıldı. Basacakları insanın önemine göre rütbe belirleyip gidiyorlardı. Dink’in mahkemesine Veli Küçük teşrif etmişti, sonucunu gördük. Benimkine Oktay Yıldırım gelmişti. Bütün bunların tekrar konuşulması önemli. Çünkü bu takım, sütten çıkmış ak kaşık yapıldı. Ben halkı askerlikten soğutmaktan yargılandım; Genelkurmay’ın emriyle. Şimdi Türklüğe hakaretin yerini Cumhurbaşkanı’na hakaret aldı. Cumhurbaşkanı tek başına Türklük yerine geçiyor herhalde.



"Askeri vesayetten AKP ile

kurtulacağımızı sandık"



Herkes AKP’nin dönüşümüyle ilgili bir değerlendirme yaptı. Siz nasıl bir çerçeve çizdiniz?



AKP’de bir ihtimale tutunmuştuk. Askerî vesayetten halkın seçtiği bir partiyle kurtulabileceğimizi sandık. Çünkü sonuç olarak askerî vesayetten demokrasiyle kurtulma olur. Bir müddet için demokratik bir söylem içindeydi Tayyip Erdoğan. 2007-2008 konuşmalarıyla şimdiki konuşmaları apayrı iki insana ait gibi. Bazen ‘Yetmez ama evet’ diyenler ‘kandırıldık’ diyor ama bu bir kandırılma değil. İktidarda kalmak için her türlü değişime razı olan bir lider var karşımızda.



Röportajın devamını okumak için TIKLAYIN...



 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin