Pera Palas'ta ‘Beyoğlu Sohbetleri...' Selçuk Bayraktar, SİHA’ların muharebede 'devrim' yaptığını söyledi

Selçuk Bayraktar, İstanbul'da ‘Beyoğlu Sohbetleri Türkiye Yüzyılı Buluşmaları’ programında konuştu. Bayraktar "TB2 SİHA’lar dünya muharebe tarihinde paradigma dönüşümünü yaptı, bunlar da muharebe tarihinde devrim yapacak” dedi.

Google Haberlere Abone ol
Pera Palas'ta ‘Beyoğlu Sohbetleri...' Selçuk Bayraktar, SİHA’ların muharebede 'devrim' yaptığını söyledi

Pera Palas'ta gerçekleştirilen etkinliğe dini kanaat önderleri, milletvekilleri, başkonsoloslar, rektörler, gazeteciler, sanatçılar, siyasi partilerin ilçe temsilcileri ve çok sayıda farklı meslek gruplarından kişiler katıldı.

Programda İHA, SİHA ve daha birçok güncel gelişmeler ele alındı. Soru-cevap şeklinde ilerleyen Beyoğlu Sohbetleri’nin moderatörlüğünü Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız yaptı.

 'BİZLER İÇİN HAVACILIKTA YENİ BİR DÜNYANIN KAPILARININ AÇILDIĞINI MÜJDELİYOR'

Kızılelma’nın bu mücadeleye başladıkları ilk günden beri hedefleri olduğunu söyleyen Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, “Bayraktar TB3 dediğimiz insansız hava aracı da kısa pistli gemilere konuşlanabilecek nitelikte bu sınıfta dünyada üretilen ilk insansız hava aracı olacak. Kızılelma ile aynı sınıfta değil ama kısa pistli gemilere kalkıp inme kabiliyeti sayesinde çok büyük keşif imkânı sağlayacak. Hatta tarihe not düşecek olursak; Bayraktar TB3 ve Kızılelma şayet bir gün görev alma imkanına erişecek olursa, nasıl ki Bayraktar TB2 SİHA’lar dünya muharebe tarihinde paradigma dönüşümünü yaptı, bunlarda muharebe tarihinde devrim yapacak” şeklinde konuştu.

'UZAYLA ALAKALI ÇALIŞMALARIMIZI YÜRÜTECEK GİRİŞİMİMİZİ DE KURDUK'

‘Kızılelma’dan sonra ne var’ sorusunun kendilerine yöneltildiğini belirten Bayraktar şunları dile getirdi:

Uzayla alakalı çalışmalarımızı yürütecek girişimimizi de kurduk. Arif hocamızın teknoloji liderliğini yürüttüğü girişimde, yörünge transfer araçları ve alçak yörünge takım uyduları üzerinde çalışıyoruz.

Alçak yörünge takım uyduları son dönemde çokça gündeme geliyor. Hem haberleşme hem de küresel konumlama sistemleri üzerine çalışmalar yürütüyor.

Yörünge transferi aracı alanında da tümüyle kendi kaynaklarımız ile kimseden bir kuruş destek almadan Baykar’ın ihracattan elde ettiği gelirler vasıtasıyla uzay girişimimizi kurduk ve şu anda 35 kadar kişilik olan ve gittikçe büyümeye devam eden bir ekip çalışmalarına devam ediyor.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin