Pera Müzesi'nde sürprizli kutlama!

Pera Müzesi 10. yılını sanatseverlerle birlikte kutladı.

Google Haberlere Abone ol
Pera Müzesi'nde sürprizli kutlama!

Pera Müzesi kuruluşunun 10. yılını, 5 Haziran Cuma günü sanatseverlerle birlikte renkli etkinliklerle kutladı. Ziyaretçiler tüm gün müzedeki “Grayson Perry: Küçük Farklılıklar”, “Cecil Beaton: Portreler” ve koleksiyon sergilerini ücretsiz gezme fırsatı buldu. Pera Müzesi’nin ziyaretçilere bir 10. yıl sürprizi daha vardı. 



Kanadalı iki genç sanatçı tarafından müzenin ön cephesine yerleştirilen “gör/bak/deniz” adlı dev sanat eseri ilk kez İstanbullularla buluştu. Doğum günü partisi gece saat DJ Kulakkurdu ve DJ Yabancıdeğil’in müzikleri eşliğinde 01:00’a kadar devam etti.



Pera Müzesi 5 Haziran 2005’ten bu yana Türkiye ve dünya sanatının önde gelen örneklerini sanatseverlerle buluşturuyor. Pera Müzesi, 10. yılını sanatseverlerin yanı sıra iş, sanat ve basın dünyasından isimlerin katıldığı eğlence dolu özel bir etkinlikle kutladı.



Pera Cafe’de DJ Kulakkurdu ve DJ Yabancıdeğil’in performansları eşliğinde saat 19:00’da başlayıp gece 01:00’a kadar devam eden halka açık bir parti düzenlendi. Partiye katılanlar Afrika müziklerinden Funk’a, Blues’dan Electropop’a, Reggae’den Hip Hop’a uzanan farklı müzikler eşliğinde hareketli saatler geçirdi.



Müzenin iki yeni sergisi, “Grayson Perry: Küçük Farklılıklar” ve “Cecil Beaton: Portreler” ise müzeye gelen ziyaretçiler tarafından tüm gün boyunca ücretsiz gezildi. Müzenin sürekli sergileri “Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar, Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri” ve “Kahve Molası” koleksiyon sergileri de yine gün boyunca ziyarete açıktı.



Pera Müzesi için 10 bin gözlük camından hazırlanan özel proje: gör/bak/deniz



Pera Müzesi’nin ziyaretçilere bir 10. yıl sürprizi daha vardı: Binanın ön cephesi için yapılmış özel çalışma, “gör/bak/deniz (sea/see/saw)”. Müzenin tarihi binası, Kanadalı genç sanatçılar Caitlind r.c. Brown ve Wayne Garrett tarafından 10. yıl için özel olarak hazırlanan eser dikkatleri üzerine çekti. Haliç’in dinamik ve pırıltılı yüzeyi bu çalışma ile müze binasının tarihi cephesine taşındı. 10 bin gözlük merceğinden oluşan yerleştirme altı ay boyunca bina yüzeyinde sergilenecek.



Işık oyunlarına dayanan kinetik bir çalışma sunan proje, sanatseverleri “tanıdık bir mekanı yeni merceklerle tekrar incelemeye” davet ediyor. İzleyiciler, kurulan 10 metrelik geometrik daire ile Haliç’in manzarasını Beyoğlu Tepebaşı’ndaki müze binası üzerinde algı yanılsamaları ile deneyimliyor.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin