"Penguenspor iftiharla sunar!"

Hürriyet köşe yazarı Uğur Vardan, tribünlerde siyaset ve spor basını üzerine bir yazı kaleme aldı.

Google Haberlere Abone ol
"Penguenspor iftiharla sunar!"

Uğur Vardan bugünkü köşesine, "Gezi direnişi'nin futboldaki artçılarını", TT Arena'daki 'gezi eksenli' tepkilerin medyaya çok yansımamasını ve tribündeki tezahüratların sesini kısan Lig TV'yi taşıdı. 



İşte Vardan'ın o yazısı:



"Penguenspor iftiharla sunar!



Ve 56. serüvende perde hafta sonu oynanan maçlarla açıldı.



‘Son şampiyon’, bitiş düdüğüne yaklaşık 10 dakika kala ecel terleri dökmeye başladığı mücadelede Antep’i 2-1’le geçmeyi başardı. Fenerbahçe ise ‘zoru’ başardı; son 15 dakikaya 2-0 öne girmesine rağmen 3-2 mağlup oldu. Merak edilenler kimlerdi? Biliç’in Beşiktaş’ı mesela... Göz doldurdu, umut verdi ve “Şampiyonluk adayıyım” dedi. Roberto Carlos’un Sivas’ı keza, bir başka merak ögesiydi; Prosinecki’nin Kayseri’sine boyun eğdi ilk hafta macerasında. Transfer hamleleriyle dikkat çeken Kasımpaşa da, Karabükspor’un diri futboluna ve Lua Lua’nın insan üstü deparlarına karşı duramadı. Sahada durum kısaca böyleydi. Ki ‘Gezi direnişi’nin futboldaki artçıları merak ediliyordu ve gözler asıl olarak tribünlerdeydi.



İktidarın, futbol ve siyaset ilişkisi üzerine tribün hassasiyetine ancak ‘Ustalık dönemi’nde eğildiği ve bugüne kadar kendi politikacılarıyla ‘Güzel oyun’a yaptığı tüm müdahaleleri göz ardı ettiği bir ortamda verilecek tepkiler elbette dikkate şayandı. Beklenen gol sesi önce Olimpiyat Stadı’ndan geldi. Beşiktaş taraftarı, ‘Çarşı’ önderliğinde ‘Gezi ruhu’nu tribünlerden her bir tarafa yaydılar. Maç başlamadan ‘Her yer Taksim, her yer direniş’ sloganları, ‘Sık bakalım, sık bakalım’ tezahüratı Olimpiyat’ı inletirken İstanbul’un plaka numarasından mütevellit ‘34. dakika’da söz konusu ‘sözsel eylemler’in desibeli bir kez yükseldi. Ortam gösterdi ki ‘2013 Olimpiyat Oyunları’nı düzenleme hakkını Çarşı almıştı! Ertesi gün bu kez gözler TT Arena’daydı. 

Büyük şair ve zamanın Galatasaray Lisesi müdürü Tevfik Fikret’in ölüm yıldönümünde arkasına üstâdı anma pankartı asan ama kendisinin ‘özgürlük’ konusundaki fikirlerini pek de anlamadığını gösteren ‘Ultaraslan’ın ıslıklarıyla engelleme çabasına soyunmasına rağmen TT Arena, adı üstünde ‘Mekân söyletiyor’a sığındı ve tribünler tıpkı bir gece önce Olimpiyat’ta olduğu gibi ‘Direniş sloganları ve tezahüratları’yla inledi."



Köşe yazısının tamamını okumak için tıklayınız.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin