Penguen’in kapağı BBC’ye haber oldu!

BBC, Erdoğan'ın dava açtığı Penguen kapağını gündemine taşıdı...

Google Haberlere Abone ol
Penguen’in kapağı BBC’ye haber oldu!

BBCde Mark Love imzasıyla yer alan haberde, haftalık mizah dergisi Penguen'in kapağına ve hakkında açılan davalara yer verildi.



Penguen'in editörü ve çizeri Selçuk Erdem’le konuşan BBC, karikatür için; "Türkiye Cumhurbaşkanı'nın gülmüyor oluşu" yorumunu yaptı. Erdoğan'ın 12 yıllık görev süresi boyunca kendisinin değişik hayvanlar şeklinde tasvir edildiği karikatür de dahil başka karikatürler nedeniyle Penguen hakkında defalarca dava açıldığının belirtildiği haberde, derginin davalık olan kapağı haber fotoğrafı olarak kullanıldı.



Penguen’in kapağı BBC’ye haber oldu!



BBC’ye yaptığı açıklamada, "Çok üzücü, açıkçası çok üzgünüz" diyen Erdem, "Karikatürist olarak değil, bu ülkenin vatandaşı olarak karikatür yüzünden birinin dava açması çok üzücü bir şey" ifadelerini kullandı. Erdem, söz konusu karikatür için ise; "Bu hareket yanlış anlaşıldı, biz cinsellikle ilgili bir çizim yayınlamadık" vurgusunu yaptı. Açıklamasında, Erdoğan ve hükümetinin espiri anlaşyışının olmadığını ileri süren Erdem, "İfade özgürlüğünü ya da eleştiriyi sevmiyorlar. Biz karikatür çizmeye devam edeceğiz. Kimseye hakaret etmiyoruz. Açılan davalar hakkında endişelenmek zihinde sansüre neden olur. Bu da bizim istemediğimiz bir şey" yorumunu yaptı.



Penguen Dergisi’nin 21 Ağustos 2014 tarihli sayısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın köşke çıkmasını konu alan karikatürde Erdoğan'a homoseksüellik göndermesi yapıldığı iddiasıyla, çizer Bahadır Baruter ve Özer Aydoğan’a 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istenmişti.



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin