Penguen Belgeseli penguen maketi ile protesto edildi

Gezi Parkı eylemcileri, CNN Türk'te yayınlanan penguen belgeselini protesto için penguen maketi etrafında halay çekti.

Google Haberlere Abone ol
Penguen Belgeseli penguen maketi ile protesto edildi

Taksim’deki Gezi Parkı eylemcileri, bir televizyon kanalında yayınlanan penguen belgeselini protesto için maket penguen çevresinde halka oluşturup müzik eşliğinde halay çekti.



Taksim Gezi Parkı eylemleri 14. gününde çeşitli gösterilerle devam ediyor. İş gününün başlaması nedeniyle Gezi Parkı’nda görülen hafta sonu yoğunluğunun azaldığı gözlendi. Parkta çeşitli sivil toplum kuruluşları, dernekler, siyasi parti ve oluşumlar kurdukları stantlarda bildiri dağıtarak yapılan eylemlere destek verdi. Taksim Meydanı’nda toplanan bir grup, bir televizyon kanalında gösteriler sırasında yayınlanın penguen belgeselini ilginç bir yöntemle protesto etti. Göstericiler, üzerinde ‘Boyun Eğme’ yazılı bir tişört bulunan penguen maketini orta alana koyduktan sonra çevresinde toplanarak müzik eşliğinde halay çekti. İlginç eylemi, meydanda bulunan vatandaşlar da ilgi ve merakla izledi.



Taksim ve çevresinde çıkan olaylar sırasında zarar gören banka ATM’lerinin tamiri de başladı. Öğlen saatlerinden itibaren alana gelen tamirciler, kırılan ve ağır hasar gören ATM’leri yenileri ile değiştirdi. İHA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin