Pendik'te temizlik işçilerinden görevi bırakma kararı! Düşük maaşlardan şikayetçi olan işçiler çöp toplamaya çıkmadı

Pendik Belediyesi’nin temizlik işçileri düşük ücretleri protesto etmek için iş bıraktı. İşçilerin eylemine CHP’li meclis üyeleri de destek verdi.

Google Haberlere Abone ol
Pendik'te temizlik işçilerinden görevi bırakma kararı! Düşük maaşlardan şikayetçi olan işçiler çöp toplamaya çıkmadı

Pendik Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve iştirak şirketlerinde çalışan temizlik işçileri düşük maaşlar nedeniyle eyleme çıktı. Çöp kamyonları kontak kapatarak ilçede çöp toplamaya çıkmadı.

T24 haberine göre, Pendik Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nün garajında toplanan işçilerin eylemine CHP'li meclis üyeleri de destek verdi.

"ŞOFÖR ARKADAŞLARIMIZIN ALDIKLARI MAAŞLAR NEREDEYSE BİR KİRA KADAR"
İBB Meclisi CHP Grup Sözcüsü ve Pendik Belediyesi Meclis Üyesi Tarık Balyalı “Zor ekonomik şartlardan geçiyoruz, ülke çok ciddi bir kriz içinde. Pendik'te kiralar 7-8 bin lirayı bulmuş. Çalışan arkadaşlarımızın hepsinin çocukları var, hepsi okula gidiyor. Şoför arkadaşlarımızın aldıkları maaşlar neredeyse bir kira kadar. Geçinemiyorlar, çok ciddi sorunlar var. Pendik Belediyesi temizlik işçileri geçinemedikleri için eyleme başladılar. Belediye başkanına çağrımız; arkadaşlarımızın sorununu bir an önce çözen, ekonomik şartlarını iyileştiren uygulamaları hayata geçirmesidir. "

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin