Pençe-Kılıç Harekatı'na barolardan ortak açıklama! 12 baro ortak açıklama yayımladı. "Her koşulda barışı savunmalıyız"

Türk Hava Kuvvetleri, Suriye ve Kuzey Irak'ın kuzey bölgelerine yönelik hava harekatı başlatmasının üzerine Ağrı Barosu, Batman Barosu, Bingöl Barosu, Dersim Barosu, Diyarbakır Barosu, Hakkari Barosu, Mardin Barosu, Muş Barosu, Siirt Barosu, Şanlıurfa Barosu, Şırnak Barosu, Van Barosu'nun ortak yaptığı bir açıklama yayımlandı.

Google Haberlere Abone ol
Pençe-Kılıç Harekatı'na barolardan ortak açıklama! 12 baro ortak açıklama yayımladı. "Her koşulda barışı savunmalıyız"

Türk Hava Kuvvetleri, Suriye ve Kuzey Irak'ın kuzey bölgelerine yönelik hava harekatı başlatmasının üzerine, 12 baro ortak açıklama yayımladı. Yapılan açıklamada "Her koşulda barışı savunmalıyız" denildi.

Diyarbakır ve Şanlıurfa Barolarının da içinde bulunduğu toplam 12 baro, Türk Hava Kuvvetleri'nin, “Pençe-Kılıç Harekatı” adıyla düzenlediği hava harekatına ilişkin ortak açıklama yayımladı. Ortak açıklama, Diyarbakır Barosu'nun resmi sayfasından ve Twitter hesabından paylaşıldı.

Ortak açıklama şöyle:

"Askeri operasyonların sürmesi halinde şüphesiz daha fazla can kaybı yaşanacaktır. Hava operasyonlarının yapıldığı alanlar; Suriye’de 2011 yılından beri devam eden iç savaştan sonra IŞİD’den temizlenen ve güvenliğin yeniden tesis edildiği, Kürtlerin yoğunlukta yaşadığı alanlardır.

Ülke olarak yıllardır savaşın, çatışmanın ve şiddetin sorunları çözmekten ziyade daha da derinleştirdiğini yaşanan büyük acılarla tecrübe etmiş bulunmaktayız. Bugün ihtiyacımız olan şey; Kürtlerin yoğun yaşadığı alanlara askeri operasyonlar düzenlemek suretiyle sorunu derinleştirmek değil, toplumun her kesimiyle barışmaktır. Türkiye’nin komşu halklarla ilişkilerini barışı gözeterek sürdürmesi, herkes için elzemdir.

Bireyler, gruplar ve halklar; vazgeçilmez, adil, sürdürülebilir ve kalıcı barış içinde yaşama hakkına sahiptir. Bu hakkın sağlanması ve korunması sorumluluğu devletlere aittir.

Biz aşağıda imzası bulunan barolar savaşa karşı barışı savunmanın sorumluluğuyla; bölgede, sorunların çözümünden ziyade yeni sorunlara sebebiyet verecek operasyonları halklar arasındaki barış zemini açısından tehlikeli görüyor ve hükümeti sorunlara askeri müdahaleler yerine daha barışçıl siyasi çözümler aramaya devam ediyoruz.

Açıklamada imzası yer alan barolar şöyle: Ağrı Barosu, Batman Barosu, Bingöl Barosu, Dersim Barosu, Diyarbakır Barosu, Hakkari Barosu, Mardin Barosu, Muş Barosu, Siirt Barosu, Şanlıurfa Barosu, Şırnak Barosu, Van Barosu."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin