PEN 2016 Duygu Asena Ödülü sahibini buldu

PEN Türkiye’nin verdiği Duygu Asena Ödülü bu yıl bir isme değil bir kütüphaneye verildi.

Google Haberlere Abone ol
PEN 2016 Duygu Asena Ödülü sahibini buldu

PEN Türkiye Yazarlar Derneği, Duygu Asena Ödülü'nü bu yıl 25. yılını kutlayan Kadın Eserleri Kütüphanesi ve Bilgi Merkezi’ne verileceğini açıkladı.



Ödülün gerekçesinde Kadın Eserleri Kütüphanesi’nin çalışmalarına vurgu yapıldı.



"25 Yıl önce Belge yoksa tarih de yoktur, diye yola çıkan, adeta yoktan var edilen, tepeden tırnağa dayanışma duygusu içinde gerçekleştirilen, o gün bugün misyonunu sadece dev kütüphanesi, arşivleri, koleksiyonlarıyla değil, etkinliklerle, kadın araştırmalarıyla, uluslararası sempozyum, sözlü tarih projeleriyle, kadınların belleğine ve geleceğine kaynaklık ettiği için, kuşaktan kuşağa bilgi aktarımı sağladığı için, gelecek kuşaklara ilham verdiği için 2016 PEN Duygu Asena Ödülü'nün Kadın Eserleri Kütüphanesi ve Bilgi Merkezi' ne verilmesi kararlaştırılmıştır."

 



Duygu Asena Ödülü



PEN Duygu Asena  Ödülü her yıl kadın konusuna, kadın araştırmalarına, kadının  eşitlik  ve özgürlük mücadelesine katkıda bulunan kişi ve kurumlara veriliyor.



Ödül töreni 11 Mart'ta Fransız Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek. Törende kadına şiddet temalı öykülerden oluşan “Canımı Acıtma!” adlı kitabın tanıtımı da yapılacak.



Ödül geçen yıl Latife Tekin ve onun öncülüğünü yaptığı Gümüşlük Akademisi’ne verilmişti. (BİANET)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin