Pazar günü ilk kez okuyucuyla buluşacak gazeteye sansür!

9 Şubat'ta piyasaya çıkacak Karşı gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni, bir dizi engellemeye maruz kaldıklarını belirtti.

Google Haberlere Abone ol
Pazar günü ilk kez okuyucuyla buluşacak gazeteye sansür!

9 Şubat'ta piyasaya çıkacak Karşı gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Eren Erdem, Metro Gazetesi'nden Banu Kibar'a açıkladı: "İlk sizden duyurayım. Billboard şirketleri, 'siyasi nedenlerden ötürü size billboard satamayız' dediler." Erdem, Karşı'nın arkasında Caferilerin lideri Selahattin Özgündüz olduğu iddialarını da yalanladı.



Medyaya olan güveninin gittikçe azaldığı bir dönemde 'Yalana Karşı Gerçeğin Gazetesi' sloganı ile Karşı Gazetesi'nin doğuşu konuşulmaya başlandı. Önce kadrosuna transfer ettiği gazeteciler ile başlayan haberler, cemaat desteği, hükümet karşıtlığı, Gezi gazetesi etiketlemeleriyle sürdü. Yayımlanmasına sayılı zaman kala, Metro Gazetesi'nden Banu Kibar, bugünlerde kendini tümüyle gazeteye veren Genel Yayın Yönetmeni Eren Erdem'le karşılıklı Karşı'yı konuştu.



Karşı Gazetesi 9 Şubat 2014 Pazar günü piyasaya çıkıyor. En başa dönersek bu proje nasıl başladı?



- En temelde Gezi Parkı direnişi öncesinde yazar çizer, medya dünyasındaki arkadaşlarımızla yaptımız mülakatlarda böyle bir gazeteye ihtiyaç olduğu kanaatine vardık. Ne yapmamız gerektiğini konuştuk, değerlendirdik, projelendirdik. Bunun hayata geçmesi için bir zemin oluşmasını beklemeye başladık. Karşı ismiyle olmasa da konsept olarak uzun yıllardır aklımızda olan bir projeydi. Gezi eylemleri sonrasında vücut buldu diyebiliriz. Direniş bunun hızlanmasını sağladı.



Şu an kaç kişi çalışıyor?



- İstanbul, Ankara toplam 100 kişi civarında diyebiliriz.



ÖZEL HABERCİLİKTE ÇOK İDDİALILAR



Bir yemeği tarif ederken içindekilere değiniriz, miktarlarını belirtiriz. Karşı Gazetesi'nin haber bileşenlerini nasıl tarif edersiniz? Oranları nasıl olacaktır?



- Karşı Gazetesi özel haber yapar. Ajans spotlarını motamot vermek yerine kendi özel odak haberlerini yapar. Karşı Gazetesi’nin her manşeti Türkiye’de yazılmamışı, konuşulmamış olanları gündeme taşır. Biz özel habercilik esaslı bir gazete yapıyoruz. Genellikle Türkiye siyasetine dönük özel haberlerin olacağı, çok önemli habercilik çalışmalarının hayat bulacağı bir gazete mecrasıdır. Bunun dışında ekonomi, dünya ve Ortadoğu alanında çok güçlüyüz. Türkiye’nin önemli ekonomi yazarları Karşı Gazetesi’nde. Ekonomi müdürümüz Gülşah Karadağ. Sporda da iddialıyız. Farklı bir perspektiften yaklaşacağız.



Röportajın devamını okumak için tıklayınız.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin