Payitaht Abdülhamid dizisinde Bidar Sultan'a hayat veren Özlem Conker: "Kısa filmde oynamak televizyon dizisinden daha zor"

Cansel Elçin ile birlikte rol aldıkları Bulutlardan Aşağı adlı kısa filmde rol alan ünlü oyuncu Özlem Conker, aşk başına buyruk bir durum değil. Emek istiyor ve ancak evrilerek sürdürülebilir diye düşünüyorum, diyor. İlk kez bir kısa filmde rol alan oyuncu, çok özgür olmamakla beraber, zor bir iş olduğunu düşünüyorum. Bir televizyon dizisinde karakteri anlatmak için çok iyi zaman varken bir kısa filmde koca bir hikayeyi anlatmak için ses hızınızda davranmak gerekiyor, diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Medyatava Özel Payitaht Abdülhamid dizisinde Bidar Sultan'a hayat veren Özlem Conker: "Kısa filmde oynamak televizyon dizisinden daha zor"

MEDYATAVA / GİZEM ERTÜRK

Yıllar boyunca sizi birçok dizi dizisinde izledik… Bir kısa filmde oynama duygusunu nasıl tarif edersiniz? Bir oyuncu için nasıl bir özgürlük alanı olduğunu düşüyorsunuz?

İlk kez bir kisa film seti tecrübe etmiş oldum. Çok özgür olmamakla beraber, zor bir iş olduğunu düşünüyorum. Bir televizyon dizisinde karakteri anlatmak için çok iyi zaman varken bir kısa filmde koca bir hikayeyi anlatmak için ses hızınızda davranmak gerekiyor. Kısa bir sürede bir hikayeyi anafikir üzerinden anlatmak, zor bir iş. Elbette öğrenciler filmlerini yapacak ve anlatıcı olmaya bir yerden başlayacaklar. Ama profesyonel anlatimlar da bu işi daha dikkat çeken bir yöne taşımaya devam edecektir.

Filmdeki karakterinizi nasıl yorumlarsınız? 

Filmdeki kadın kocası tarafından yalnız bırakılmış bir kadın. Film aslinda kadın- erkek ilişkisi üzerine çok şey anlatıyor. Aşk üzerinden birbirlerinin hayatından çalan sonra bu yükle yola devam edemeyen iki kişinin, dünyaya getirdikleri çocukla beraber mahkum oldukları mutsuzluğa dikkat çekiyor.

Payitaht Abdülhamid dizisinde Bidar Sultan'a hayat veren Özlem Conker: "Kısa filmde oynamak televizyon dizisinden daha zor"

Film bir taraftan aşkı arıyor daha doğrusu aşk var mı sorusunu soruyor… Siz aşkı nasıl tarif edersiniz?

Bence aşk var tabii ama aşkı öldüren şeyler nedir sorusu daha önemli. Çünkü aşk başına buyruk bir durum değil. Emek istiyor ve ancak evrilerek sürdürülebilir diye düşünüyorum.

Birçok klasik televizyon dizisinden yer almış bir oyuncu olarak dijital platfrom projelerine bakışınız nedir?

Evet, hayatımıza giren her değişkligi önemli buluyorum. Dijital platformlar da olaya yeni bir soluk getirdi. Özgürce anlatabilmek için çok iyi bir alan ve bunu çok iyi başaran projeler oldu.

Payitaht Abdülhamid dizisinde Bidar Sultan'a hayat veren Özlem Conker: "Kısa filmde oynamak televizyon dizisinden daha zor" - Resim : 2

Siz de film sinemada izlenir diyenlerden misiniz?

Her zaman sinema diyorum. Ben biteceğini hiç düşünmüyorum..En azindan yakın gelecekte.  Bu çağın en büyük sorunu, şehir insanı için zaman olmaması .Ama sinemanin yerini kaybedeceğini düşünmüyorum.

Pandemiden öğrendiğiniz en önemli ders ne oldu?

Tüm dünyayi kötü etkilediği gibi, beni de olumsuz etkiledi. Durmak iyi gelen bir şey değil..Bunu bir kez daha derinden anlamis olduk.

Payitaht Abdülhamid dizisinde Bidar Sultan'a hayat veren Özlem Conker: "Kısa filmde oynamak televizyon dizisinden daha zor" - Resim : 3

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin