Patlamadan sağ çıkan işçi anlattı: "Çikolata kazanına düşerek kurtuldum"

ABD'nin Pensilvanya eyaletindeki çikolata fabrikasında 24 Mart'ta meydana gelen patlamada yaralı halde kurtarılan işçi yaşadıklarını anlattı. Patricia Borges, AP haber ajansında dün yayımlanan röportajda sıvı çikolata tankına düşmesi sayesinde hayatta kaldığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Patlamadan sağ çıkan işçi anlattı: "Çikolata kazanına düşerek kurtuldum"

Hastane odasından verdiği röportajda Borges, "Yanmaya başladığımda sonumun geldiğini düşündüm" dedi. 50 yaşındaki kadın, patlama sırasında merdivende olduğunu ve sarsıntı sebebiyle yere düştüğünü belirtti.

Bunun ardından her yerin alevlere teslim olduğunu ifade eden Borges, şöyle konuştu:

Tanrı'ya neden bana bu kadar korkunç bir ölüm verdiğini sordum. Yangında ölmek istemediğimi söyleyerek beni kurtarmasını istedim.

Makine operatörü daha sonra koşmaya başladığını ancak zeminin çöktüğünü ve böylece bodrumdaki çikolata kazanına düştüğünü açıkladı. Borges, göğsüne kadar gelen sıvı çikolataya ayaklarının üzerine düştü. Sıvı, yanan sağ kolunu söndürdü. Ancak Borges ayaklarının, düştüğü için kırıldığına inanıyor.

Patlamadan sağ çıkan işçi anlattı: "Çikolata kazanına düşerek kurtuldum"

Öte yandan tank, yangına müdahale eden itfaiyecilerin hortumlarından gelen suyla dolmaya başlayınca Borges, zorlansa da dışarı çıktı. 

Operatör tankın kenarına oturduktan sonra zeminde biriken suya atladığını, kısa bir süre su altında kaldığını ve plastik boruya tutunup yardım beklediğini kaydetti:

Oradan çıkmaktan başka bir şey istemiyordum.

Borges'in yardım çığlıkları 9 saat sonra karşılık buldu. Acil müdahale ekipleri, arama kurtarma köpeklerinin uyarısı sayesinde Borges'i tespit etti. 

Olayla ilgili hem federal, hem eyalet hem de yerel soruşturma başlatıldı. Patlamanın nedeni belirlenemese de uzmanlar doğalgaz ihtimali üzerinde duruyor.

Borges de patlamadan 30 dakika önce gaz kokusu aldıklarını, bunu şikayet ettiklerini ancak hiçbir önlem alınmadığını söyledi. Borges, sorumluların yargıç karşısına çıkarılmasını istediğini vurguladı:

İleride bunun tekrar yaşanmaması için konuşmak istedim. Meslektaşım Judy için adaletin yerini bulmasını istiyorum.

RM Palmer adlı fabrikada meydana gelen patlamada 10 kişi yaralanmış, 7 kişi de yaşamını yitirmişti. Yakınları, diğer işçilerin de doğalgaz kokusu aldığını söylemişti.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin