Patatesin en lezzetli hali bulundu: Özel sofralarınızın en sevilen tariflerinden biri olacak. Patates graten nasıl yapılır?

Hem lezzetli hem de pratik bir yan ürün hazırlamak istiyorsanız bu tarifi mutlaka deneyin. Lezzetiyle büyüleyen patates graten tarifinin müptelası olacaksınız. İşte patates graten için gerekli olan malzemeler...

Google Haberlere Abone ol
Patatesin en lezzetli hali bulundu: Özel sofralarınızın en sevilen tariflerinden biri olacak. Patates graten nasıl yapılır?

Malzemeler;

5 adet patates

Beşamel sosu için;

2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt (400 ml)
1 paket krema (200 ml)
2 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber

Üzeri için;

200 gr kaşar peyniri

Yapılışı;

İlk olarak patatesin kabuklarını güzelce soyalım. Patatesin kabuklarını güzelce soyduktan sonra yıkayıp ardından güzelce kurulayalım.

Kurulama işlemini gerçekleştirdiğimiz patatesleri orta kalınlıkta güzelce dilimleyelim. Dilimleme işlemini tamamladıktan sonra patateslerimizi uygun bir kabın içerisine dizelim.

Ardından beşamel sos hazırlığına başlayalım. Beşamel sos için, uygun bir tencerenin içerisine 2 yemek kaşığı kadar tereyağını ilave edelim.

Tereyağının erimesinin ardından içerisine 2 yemek kaşığı kadar un ilave edelim ve unun kokusu çıkana dek güzelce kavuralım.

Kavurma işlemini gerçekleştirdikten sonra içerisine 2 su bardağı süt ve 1 paket kremayı da ilave edelim. Malzemeleri ilave ettikten sonra pişirme sürecine başlayabiliriz. Karıştırarak kıvam alana dek güzelce pişirelim.

Yavaş yavaş pişen ve kaynayan beşamel sosun içerisine 2 çay kaşığı tuz ve yarım çay kaşığı karabiberi de ilave edelim.

Karıştıralım ardından 1 - 2 dakika kadar kaynamasını sağladıktan sonra oacağın altını kapatalım.

Hazırladığımız beşamel sosu ocaktan alalım ve patateslerin üzerine güzelce ilave edelim. Yemeğimizi pişirmeden evvel üzerini kapatalım.

Ardından patatesleri  önceden ısıttığımız 190 derece fırında patatesler tamamen yumuşayıncaya kadar yaklaşık 40 dakika pişirelim. 

40 dakikanın sonunda patateslerin üzerindeki kaplamayı alalım ve üzerine bol miktarda kaşar peyniri ilave ettikten sonra 15 dakika daha fırına gönderelim.

Kaşar peynirleri eridikten sonra patatesimizi fırından çıkaralım.

Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin