Patatesin bu faydası ne görüldü ne de duyuldu. Ayakkabının içinde patates bekletin o sorundan kurtulun!

Ayakkabı aldınız ve bu ayakkabıyı bir süre giydikten sonra ayağınıza dar geldiğini hissettiniz. Çözümü basit, ayakkabıyı iade etmenize ya da ayakkabıcıya götürmenize gerek yok. Üç farklı yöntemle bunu 0,5 ile 1 numara kadar genişletme imkanınız var. Bunlardan biri patates yöntemi... İşte dar gelen ayakabıyı genişletmek için çözüm önerileri...

Google Haberlere Abone ol
Patatesin bu faydası ne görüldü ne de duyuldu. Ayakkabının içinde patates bekletin o sorundan kurtulun!

Çok beğenerek aldığınız ayakkabınız ayağınıza dar mı geliyor? O zaman patates mucizesine tanık olun! Nasıl mı? Ayakkabınızın içine koyduğunuz patates ayakkabınızı genişletecek.

Özellikle ayakkabıların dar gelmesi durumunda topuğa vurma olur ve topuk kısmında yaralanmalar görülür. Daha çok kadınların yaşadığı bir problem olan bu durumu çözmek için ise kullanabileceğiniz bazı yöntemler bulunuyor.

Ayakkabılarınızın içerisinde patates bekletmek ise bu yöntemlerden biri. Ayakkabıların içerisinde bekletilen patatesler dar gelen ayakkabıların genişlemesini sağlayarak ayakkabı kullanımında canınızın yanmasını önlüyor.

0,5 ile 1 numara kadar genişleme olacak

Sevdiğiniz ayakkabılarınız ayağınıza dar gelmeye başladığı zaman bu durum karşısında önlem almak ve sevdiğiniz ayakkabıları giymeye devam etmek isteyebilirsiniz. Bu durumda yapmanız gereken ise ayakkabınızın boyutlarına göre iki adet patates bulmak ve bu patatesleri ayakkabınızın iç kısmına koyarak bir gece kadar bekletmek.

Sabah uyandığınızda bir önceki gün dar gelen ayakkabınızın artık ayağınıza tam oturduğunu göreceksiniz. Bu yöntem sayesinde ayakkabılar 0,5 numara ile 1 numara arasında genişleme göstermektedir. Ancak çok etkili bir yöntem olmadığı için ayakkabıların genişletilmesi için 2 ya da 3 numara gibi yüksek aralıklarda işe yaramayacaktır.

Patatesin bu faydası ne görüldü ne de duyuldu. Ayakkabının içinde patates bekletin o sorundan kurtulun!

Dar ayakkabı genişletilebilir mi?

Dar gelen ayakkabıları genişletmek için birden fazla yöntem bulunmaktadır. Patates bekletmek bir yöntem olsa da, ayakkabılarında patates bekletmek istemeyenler için farklı alternatifler de bulunmaktadır. Ayakkabı içerisinde patates bekletme durumunda olduğu gibi, kullanılan diğer alternatif yöntemlerde de ayakkabı 0,5 numara ile 1 numara arasında bir genişleme gösterecektir. Ayakkabıları dar gelen bireylerin kullanabileceği pratik çözümler şu şekilde karşımıza çıkıyor.

1 Gün bekletmez gerekiyor

Ayakkabı kalıplarının kullanımı son dönemde olmasa da, geçmiş yıllarda oldukça yaygındır. Daha resmi giyim ayakkabıları için tasarlanan ayakkabı kalıpları dar gelen tüm ayakkabılarda kullanılabilir. Ayakkabınızın bir ya da 0,5 numara büyüğü bir kalıp alarak bu kalıbı 1 gün boyunca ayakkabı içerisinde bekleterek ayakkabılarınızı genişletebilirsiniz.

Ayakkabı içerisine buz torbası, dondurucuda bekletin

Ayakkabılarınızı genişletmenin en sıra dışı yöntemlerinden biri ise ayakkabıları dondurmaktır. Ayakkabılarınızın iç kısmına birer su torbasını ayakkabının kalıbına uygun şekilde doldurarak yerleştirin. Ardından ayakkabılarınızı su torbaları tamamen donana dek dondurucuda bekletin. Sonrasında dondurucudan çıkardığınız ayakkabılarınızın içindeki su torbalarını aldığınız zaman ayakkabılarınızın bir önceki kullanıma göre daha esnek olduğunu görebilirsiniz.

Isıtma yöntemiyle de genişletebilirsiniz

Ayakkabılarınızın fiziksel ısı değişimlerine uğraması yapıldığı malzemeye göre esnemesini sağlayabilir. Dondurma gibi ısıtma da bir ayakkabı genişletme yöntemidir. Çoraplarınızı giyin ve ayaklarınızı ayakkabınızın içine sokun. Ardından bir kurutma makinesi ile yaklaşık olarak 2 dakika kadar ayakkabınızı ısıtın. Bu süreçte ayakkabınızın dar gelen kısımlarını parmaklarınız ile iterek düzeltebilirsiniz. Ancak çok sıcak bir ayarda kurutma makinesi kullanmamaya dikkat edin. Bu durum hem size hem de ayakkabınıza zarar verebilir.

İki çift çorap önerisi

Ayakkabılarınızı giyerken esnemesini sağlamak için fazladan bir çift çorap daha giyebilirsiniz. Bu yöntem diğer yöntemlere göre daha uzun bir sürece sahip olsa da, zamanla başka hiçbir şey yapmanıza gerek kalmadan ayakkabılarınızı esnetmeyi başaracaksınız. Özellikle kış aylarında ayakkabılarınızı esnetmek için bu yöntemi tercih edebilirsiniz.

Ayakkabılarınızın dar gelmesi ve topukta yaralanmalara neden olması gibi sorunların üstesinden gelmek için farklı yöntemler deneyebilirsiniz. Patates bekletmek, ayakkabı kalıpları kullanmak, dondurma ve ısıtma yöntemleriyle genişletme veya iki çift çorap giymek gibi yöntemler bu soruna çözüm olacaktır.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin