Pastanelerin sırrı bulundu: Dev gibi kabarıyor, tel tel ayrılıyor. Ev yapımı açma tarifi. Açma yapmanın püf noktaları

Yumuşacık, kabardıkça kabaran ve tel tel ayrılan açmaların sırrı bulundu. Pastane lezzetindeki açmaları evinize getirmek artık çok kolay. Kokusuyla tüm mutfağı saracak bu ev yapımı açma tarifini kolayca hazırlayabilirsiniz. İşte ev yapımı açma tarifi

Pastanelerin sırrı bulundu: Dev gibi kabarıyor, tel tel ayrılıyor. Ev yapımı açma tarifi. Açma yapmanın püf noktaları

Açma, Türk mutfağında en az poğaça kadar tüketilen ve sevilen hamur işleri arasındadır. Bir açmayı lezzetli kılan en temel şey yumuşacık olması ve tel tel ayrılmasıdır. Peynirli, zeytinli, çikolatalı veya sade her türlüsünde ayrı bir lezzet vardır.

Pastanedeki açmalar hem görüntüsüyle hem de lezzetiyle iştah kabartır. Biz de aynını evde kendimiz yapmak isteriz. Ancak bir türlü pastane lezzetinde olmaz.

Kendi ev yapımı açmanız pastane lezzetinde olmuyorsa bazı püf noktaları gözden kaçırıyor olabilirsiniz. Sizler için derlediğimiz pastane usulü lezzetinde açma tarifinin püf noktaları sayesinde pastanedekileri aratmayan bir açma yapabilirsiniz. İşte yumuşacık ve tel tel ayrılan ev yapımı açma tarifi ve püf noktaları:

TEL TEL AYRILAN AÇMA MALZEMELERİ

3 su bardağı ılık süt

1 su bardağı sıvı yağ

2 tane yumurta (birinin sarısını ayırın)

3 yemek kaşığı şeker

1 buçuk tatlı kaşığı tuz

1 paket kuru maya

8 bardak un

TEL TEL AYRILAN AÇMA PÜF NOKTASI

Tüm malzemeleri oda sıcaklığında bekletmeye özen gösterin. Süt mutlaka el yakmayacak bir sıcaklıkta olacak. Bu hamurun kabarmasını sağlar. Hamur mutlaka yumuşak ve biraz ele yapışan bir kıvamda olacak.

Pastanelerin sırrı bulundu: Dev gibi kabarıyor, tel tel ayrılıyor. Ev yapımı açma tarifi. Açma yapmanın püf noktaları

Hamurun güzelce mayalanması için yaklaşık 40 dakika bekletmelisiniz. Ayrıca tepsiye aldıktan sonra da 20 dakika bekletmelisiniz. Eğer vaktiniz yoksa fırını 50 dereceye alıp tepsi mayalandırmasını yapabilirsiniz.

TEL TEL AYRILAN AÇMA TARİFİ

Öncelikle mayayı aktifleştirmek için ılık sütün içerisinden şekeri ve mayayı ekleyin. Eriyene kadar karıştırın. Daha sonra geniş bir kabın içine mayalı karışımı ve un hariç diğer malzemeleri ekleyerek karıştırın. Ardından malzemelerin üzerine unu yavaş yavaş eleyerek ekleyin. Güzelce yoğurun.

Hamur kulak memesi kıvamından biraz daha yumuşak olmalı ve ele yapışmalıdır. Hamuru bu kıvama getirdikten sonra üzerini kapatın ve mayalanması için yaklaşık 40 dakika bekletin.

Hamur mayalandıktan sonra yaklaşık mandalina büyüklüğünde parçalar kopartın ve çay tabağı genişliğinde açın.

Ardından hamuru rulo şeklinde sarın ve sağlı sollu kıvırarak açma şeklini verin. Hamur bitene kadar bu şekilde yapın. Ardından bir fırın tepsisinin içine yağlı kağıt serin. Açma hamurlarını tepsiye dizin ve ayırdığınız yumurta sarısını üzerlerine sürün.

Hamuru 20 dakika daha tepside mayalandırın ve ardından 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Tel tel ayrılıyor, dev gibi kabarıyor. Afiyet olsun!

Etiketler açma hamur işi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin