Pastaneleri aratmayacak lezzet: Tel tel pamuk gibi kabaran açma tarifinin müptelası olacaksınız. Evde açma nasıl yapılır, açma yapmak için hangi malzemelere ihtiyaç var?

Pastanedekilerden çok daha lezzetli açma yapmaya hazır olun. Uygun malzeme ve yöntemlerle oldukça kısa süre içerisinde açma hazırlayabileceksiniz. İşte açma için yapılması gerekenler...

Google Haberlere Abone ol
Pastaneleri aratmayacak lezzet: Tel tel pamuk gibi kabaran açma tarifinin müptelası olacaksınız. Evde açma nasıl yapılır, açma yapmak için hangi malzemelere ihtiyaç var?

Evde açma yapmak pek çok kişi tarafından meşakkatli bir durum olarak görülse de esasında uygun yöntemlerle oldukça kısa süre içerisinde lezzetli açma tarifi hazırlayabilrsiniz. Tel tel ayrılan ve pamuk gibi kabaran açma için bu tarifi mutlaka deneyin.

Malzemeler;

1 su bardağı süt (200 ml)
1 su bardağı su (200 ml)
Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
4,5 su bardağı un
Tereyağı

Üzeri için;

Yumurta sarısı
Çörek otu
Susam
Mavi haşhaş

Yapılışı;

İlk olarak hamuru için 1 su bardağı ılık sütü, 1 su bardağı ılık suyu, yarım su bardağı sıvı yağ, 1 paket instant mayayı, 1 yemek kaşığı toz şekeri ve 1 tatlı kaşığı tuzu alalım. Malzemeleri bir çırpma teli yardımıyla güzelce karıştıralım.

Karıştırma işlemini gerçekleştirdikten sonra 4,5 su bardağı unun bir kısmını azar azar dökmeye başlayalım. Akabinde elmizle yoğurarak hamur formuna getirmeye başlayalım. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde etmemiz gerekiyor. Kalan unu da ilave ettikten sonra hamur formuna gelen açma hamurumuzun üzerini streç film ile kapatalım ve yaklaşaık olarak 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.

1 saatin geçmesinin ardından hamurumuzu un serili olan tezgahın üzerine alalım ve güzelce toparlayalım. Toparlama işleminden sonra hamurumuzdan parçalar koparmaya başlayalım. Parçalar halinde olan hamurunuzu beze formuna getirelim. 10 eşit beze hamuru elde edebilirsiniz mevcut olan ölçülerden.

Beze haline getirme işlemini gerçekleştirdikten sonra uygun ölçüdeki fırın tepsinin içerisini güzelce yağlayalım. Yağlama işlemini gerçekleştirdikten sonra hazırladığımız bezeleri tepsinin içerisine yerleştirelim. Bezelerin üzerine de bir parça yağ sürdükten sonra yaklaşık olarak 15 ile 20 dakika arasında bekleyelim.

Gerekli sürenin geçmesinin ardından hamurları ters çevirelim ve üzerine bir parça tereyağı koyalım. Tezgahın üzerine bir miktar kadar sıvı yağ koyalım hemen ardından hamuru tezgahın üzerine alalım ve açmaya başlayalım.

Açma işlemini gerçekleştirdikten sonra hamuru rulo formuna getirelim ve kendi etrafında hamuru dolayalım. Tüm hamurlara bu işlemi gerçekleştirdikten sonra fırın kağıdı serili fırın tepsinin içerisine yerleştirelim.

Açmaların üzerine bolca yumurta sarısı sürdükten sonra üzerine susam, çörek otu yahut mavi haşhaş koyalım. 20 dakika tepsi mayasının ardından 190 derecelik fansız fırında yaklaşık olarak 30 dakika kadar pişirmeye bırakalım. Afiyet olsun.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin