Pastaneden almaya gerek yok: Lezzetiyle baş döndüre gerçek supangle tarifi bulundu. Gerçek supangle nasıl yapılır?

Supangle kolay gibi görünen ancak püf noktalarına dikkat edilmediğinde yanık çikolata tadından öteye gidemeyen tatlılar arasında yer almaktadır. Evde gerçek supangle yapabilmek için bu tarifi mutlaka deneyin...

Google Haberlere Abone ol
Pastaneden almaya gerek yok:  Lezzetiyle baş döndüre gerçek supangle tarifi bulundu. Gerçek supangle nasıl yapılır?

Lezzetli ve kıvamlı supangle yapabilmek için dikkat edilmesi gereken belli başlı durumlar bulunmaktadır. Pastanelerde yemeğe alışık olduğumuz supangleyi evde kendiniz hazırlayabilirsiniz. Lezzetiyle ve dokusuyla mest edecek supangle tarifi için mutlaka bu tarifi deneyin...

Malzemeler;

1 litre süt
2 adet yumurta sarısı
6 yemek kaşığı toz şeker
3 tepeleme yemek kaşığı kakao
2 tepeleme yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı tereyağı
2 paket bitter çikolata (120 gr)
Yarım su bardağı soğuk su (100 ml)
Kakaolu kek

Yapılışı;

Supangleye başlamadan evvel ilk olarak yarım su bardağı suyu buzdolabına kaldıralım ve suyun soğumasını sağlayalım. Akabinde tencerenin içerisine 2 yemek kaşığı nişastayı, 2 tepeleme yemek kaşığı unu, 6 yemek kaşığı toz şekeri, 3 tepeleme yemek kaşığı kakaoyu, 2 adet yumurta sarısını ilave edelim.

Malzemeleri tencerenin içerisine ilave ettikten sonra bir çırpma teli yardımıyla güzelce çırpalım. Ardından tencerenin içerisine sütü de güzelce ilave edelim ve tencereyi ocağa alalım. Sürekli karıştırarak supanlemizi pişirmeye başlayalım.

Supanglenin dibinin sarmaması için yüksek ateş tutmamaya özen göstermeniz gerekmektedir. Koyulaşan ve göz göz kabaran supanglenin altını kapatalım. Ardından supanglenin içerisine 2 yemek kaşığı tereyağı ile 2 paket bitter çikolatayı ilave edelim. Tereyağı ve çikolatalar eriyene dek iyice karıştıralım.

Erime süreci tamamlandıktan sonra buzdolabında soğuttuğumuz soğuk suyu da supanglenin içerisine ilave edelim. Suyu ilave ettikten sonra güzelce karıştıralım. Supangle tamamen soğuyana kadar güzelce karıştırmaya devam edelim.

Supangle soğurken biz de bu esnada supanlenin içerisinde kullanacağımız kalıpları hazırlamaya başlayabiliriz. Kakaolu kekleri minik minik doğrayalım. Doğradığımız kekleri kupaların içerisine yerleştirelim.

Keklerin üzerine tamamen soğuan supanglemizi ilave edelim. Supangleyi kupaların tamamına yerleştirdikten sonra buzdolabına kaldıralım ve dinlenmesini sağlayalım. Şimdiden afiyet olsun. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin