Pastane usulü mahlepli kurabiyenin sırrı ortaya çıktı: 40 yıllık usta tarifini açıkladı. Kıyır kıyır mahlepli kurabiye nasıl yapılır?

Pastane usulü kurabiyenin sırrı açığa çıktı. Bu formül sayesinde herkes çok lezzetli kurabiye yapabilecek. İşte lezzet oranı yüksek kurabiyenin en büyük sırrı...

Google Haberlere Abone ol
Pastane usulü mahlepli kurabiyenin sırrı ortaya çıktı: 40 yıllık usta tarifini açıkladı. Kıyır kıyır mahlepli kurabiye nasıl yapılır?

Malzemeler

125 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı Çörekotu
1 yemek kaşığı kavrulmuş susam
1 tatlı kaşığı mahlep
1 çay kaşığı kabartma tozu
3,5 su bardağı un

Üzeri için;

Susam

Yapılışı;

İlk olarak uygun bir yoğurma kabının içerisine 125 gram tereyağı veya margarin, 1 çay bardağı sıvı yağ ve sarısını üzeri için ayırdığımız 1 adet yumurta akı, 1 yemek kaşığı sirke, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı toz şeker, 1 yemek kaşığı Çörekotu, 1 yemek kaşığı kavrulmuş susam, 1 tatlı kaşığı mahlep ve 1 çay kaşığı kabartma tozunu alalım

Malzemeleri kabın içerisine aldıktan sonra elimizle güzelce karıştıralım. Malzemeler birbirine karıştıktan sonra içerisine unu ilave etmeye başlayalım. 

Unu ilave ederken bir yandan da yoğurma işlemine başlayalım. Ele yapışmayan güzel bir hamur elde edelim. 

Ardından tezgahın üzerine pişirme kağıdını serelim ve hamurumuzu yağlı kağıdın içerisine alalım. Elimizle hafifçe bastırarak genişletelim.

Üzerine bir tane daha pişirme kağıdı serdikten sonra merdane yardımıyla hamurumuzu açmaya başlayalım. 

Kurabiye kalıplarıyla hamurumuza şekil verme işlemini gerçekleştirelim. Kurabiyelerimizi yağlı kağıt serili olan fırın tepsinin içerisine yerleştirelim. 

Üzeri için ayırdığımız yumurta sarılarını kurabiye üzerine sürelim. Üzerine susam serpelim ve önceden ısıttığımız 170 derece fırında yaklaşık 25 dakika kontrollü bir şekilde pişirelim.

Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin