Pasta aşıkları dikkat: Bu tarifin müptelası olacaksınız. Borcam dolusu çikolatalı pastayı bittikçe yapmak isteyeceksiniz. Çikolatalı borcam pasta nasıl yapılır?

Hem lezzetli hem de pratik bir pasta tarifi arayanlar için son derece pratik bir tarifle geldik. Borcam dolusu çikolatalı pasta tarifini çok seveceksiniz. İşte yapması kolay, lezzeti olay o tarif ve gerekli olan malzemeler...

Google Haberlere Abone ol
Pasta aşıkları dikkat: Bu tarifin müptelası olacaksınız. Borcam dolusu çikolatalı pastayı bittikçe yapmak isteyeceksiniz. Çikolatalı borcam pasta nasıl yapılır?

Malzemeler

Keki İçin;

3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt (200 ml - oda sıcaklığında)
Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
2,5 su bardağı un
2 yemek kaşığı dolusu kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Keki Islatmak İçin;

1,5 su bardağı oda sıcaklığında süt (300 ml)

Üzeri İçin;

2 poşet krem şanti
1,5 su bardağı soğuk süt (300 ml)
3 yemek kaşığı sürülebilir kahvaltılık çikolata

Çikolatalı Ganajı İçin;

200 ml sıvı krema
80 gr bitter çikolata

Yapılışı;

İlk olarak pastanın kekini hazırlamaya başlayacağız. Kek için uygun bir kabın içerisinde  3 tane yumurta ve 1 su bardağı toz şekeri güzelce çırpalım. 

Yumurta ve şekeri beyazlaşana dek güzelce çırpalım. Ardından içerisine yarım su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı sütü ilave edelim. Malzemeleri ilave ettikten sonra karıştıralım.

Ardından kabın üzerine tel süzgeçi yerleştirelim ve 2,5 su bardağı un, 2 yemek kaşığı kakao, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı eleyerek karışıma ilave edelim.

Malzemeleri ilave ettikten sonra homojen olana dek güzelce çırpalım. Ardından yağladığımız kare borcamın içerisine kek harcını ilave edelim.

Önceden 175 dereceye ısıttığımız fırında 25 dakika boyunca kekimizi pişmeye bırakalım. Akabinde pişen keki birkaç dakika kadar pişirelim ve ardından 1,5 su bardağı sütü ilave edelim.

Kekimiz sütü hızlıca çektikten sonra kekin kremasını hazırlamaya başlayabiliriz. Kramsı için  2 paket toz krem şantiye 1,5 su bardağı soğuk sütü ekleyelim.

Krem şanti katılaştıktan sonra içerisine 3 yemek kaşığı sürülebilir çikolata ilave edelim ve güzelce karıştıralım.

Kremayı hazırladıktan sonra kekin üzerine ilave edelim. Spatula yardımıyla düzeltme işlemini tamamladıktan sonra buzolabına koyalım 1 saat kadar dinlenmeye bırakalım.

Ardından 200 ml sıvı kremayı uygun bir tavanın içerisine alalım. Kaynama noktasına geldikten sonra ocağın altını kapatalım80 gram bitter çikolatayı ilave edelim ve çikolata iyice eriyinceye kadar karıştıralım.

Oda sıcaklığına geldikten sonra pastanın üzerine gezdirelim. Ardından pastayı buzdolabına 3-4 saat kadar dinlendirelim.

Dinlenme süresini tamamladıktan sonra buzdolabından çıkaralım ve dilimleyip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

 

 

Etiketler pasta tatlı tarif lezzet
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin