'Pasaport', Zigetvar'da 'muhteşem' tarihin izini sürüyor

NTV'de yayınlanan programın yeni bölümünde, izleyiciler tarihe tanıklık edecek.

Google Haberlere Abone ol
'Pasaport', Zigetvar'da 'muhteşem' tarihin izini sürüyor

NTV'de yayınlanan 'Mete Çubukçu ile Pasaport',  bu hafta Kanuni Sultan Süleyman’ın son seferini gerçekleştirdiği ve yaşamını kaybettiği Macaristan’ın Zigetvar şehrinde. 



Macar tarihçiler yüzyıllar içinde efsanelerle birlikte yürüyen bir tarihin peşine düşerek gerçeği bulmaya çalışıyor. Tarihçiler, Osmanlı’nın en uzun hükümdarı olan Kanuni’nin Zigetvar bölgesine gömülen kalbini arıyor. Macar tarihçiler Kanuni’nin 'Türbesini bulduk ama şimdi söylendiği yerde değil' derken yöre halkı Kanuni’nin hazinesini konuşuyor. Kanuni’nin naaşının nasıl saklandığı nasıl gömüldüğü hala merak konusu. 'Pasaport', tarihin bu evresine yerinde tanıklık etmek, Osmanlı ve Kanuni’nin izini sürmek için Macar ovalarına doğru bir yolculuğa çıkacak.



I. Süleyman’ın en çok sefer düzenlediği yer olan Macaristan Osmanlı için neden önemliydi? 46 yılla en uzun süre görev yapan Osmanlı padişahı Kanuni Sultan Süleyman’ın Avrupa’da bıraktığı izler ve etkileri, Batı’nın 'Muhteşem' sıfatını taktığı Sultan Süleyman’ın muharebelerde oturttuğu savaş düzeni, Zigetvar’da yürütülen çalışmalar tarihe ışık tutma çabası 19 Ekim Cumartesi günü saat 19.10’da yayınlanacak 'Mete Çubukçu ile Pasaport' programında ekrana gelecek. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin