Partisinin 'evet' oyu vermesine rağmen 'hayır' demişti: İYİ Parti'den Durmuş Yılmaz açıklaması

İYİ Parti, Irak ve Suriye tezkeresi için Genel Kurul’daki oylamaya partisinin evet oyu vermesine rağmen İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Yılmaz hakkında açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Partisinin 'evet' oyu vermesine rağmen 'hayır' demişti: İYİ Parti'den Durmuş Yılmaz açıklaması

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, TBMM’de; partisinin grup toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

Ağıralioğlu, Irak ve Suriye tezkeresi için Genel Kurul’daki oylamaya partisinin evet oyu vermesine rağmen İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Yılmaz’ın hayır oyu vermesi hakkında, "Grup kararı almamıştık, normal Durmuş Bey hükümete kızgındı.

 Grup kararı almadığımız için kendi şahsi tercihi öyle. Hususi olarak AK Parti’ye kızgınlığı, beceriksizliklerine ümitsizliği vardır. Siyasi olarak pahalıya mal olduklarını düşündüğü için bazen tercihin öyle ifade edebiliyor" dedi.

Ağıralioğlu, "İYİ Parti’nin hassasiyeti hep şu, biz sınırımızın altında bir PKK Devletinin oluşmasına müsaade edemeyiz. Bir oldu bittiye getirilecek, başımıza bela edilecek bir PKK Devleti’ne razı olamayız. Askerlerimizi lojistik imkanlarıyla orada sahipsiz bırakamayız. Dolayısıyla tezkereye evet verdik" diye konuştu.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin