Partiler sosyal medyada gençler için aktif!

Siyasi partiler sosyal medyada da yarışıyor.

Google Haberlere Abone ol
Partiler sosyal medyada gençler için aktif!

Ankara'daki terör saldırısının ardından mitinglerine bir süre ara veren siyasi partilerin sosyal medya hesaplarındaki hareketlilik artmaya başladı.



Siyasi partiler, 1 Kasım seçimlerine sayılı günler kala, seçmenlere ulaşabilmek, özellikle gençlere görüşlerini aktarmak ve geri dönüşleri hızla alabilmek için sosyal medyaya yöneldi. 



Partilerin etkinlikleri, basındaki yansımaları ve canlı yayınlar anlık olarak sosyal medya hesaplarından duyuruluyor. Sosyal medya hesapları arasında en aktif kullanılan mecra ise Facebook ve Twitter olarak öne çıkıyor. 



Adalet ve Kalkınma Partisi



AK Parti'nin sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki resmi sayfasında bugün itibarıyla 2 milyon 727 bin 939 beğeni bulunuyor. Partiye ait Twitter hesabının takipçi sayısı ise 211 binin üzerinde. Bu yılın mart ayında Facebook sayfasındaki beğeni sayısı 2 milyon 253 bini bulan AK Parti, Twitter'da 112 bine yakın kişi tarafından takip ediliyordu.



AK Parti'nin sosyal paylaşım sitelerinde genel olarak reklam filmleri, etkinlik duyuruları, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun konuşmalarına yer veriliyor. Türkiye gündemi de haftalık olarak sayfalarda paylaşılıyor. 



Davutoğlu’nun Twitter hesabındaki takipçi sayısı bugün itibarıyla 3 milyon 564 binin üzerine çıktı. Davutoğlu, 2010 yılının haziran ayında üye olduğu Twitter'da bugüne kadar toplam bin 713 tweet attı. Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da aralarında bulunduğu 82 kişi veya kurumu takip ediyor.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin