Partiler arasındaki ittifak görüşmelerinde yer aldı mı? CHP'li Bingöl, TV100 yayınında hakkındaki o iddialara yanıt verdi

TV100'de Erdoğan Aktaş'ın sunduğu Eşit Ağırlık programına bağlanan CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol'un, "Partiler arasındaki illerdeki ittifakı yürütenlerden biri Tekin Bingöl" açıklamasına karşılık verdi. Bingöl, "İttifak görüşmelerinde ben bulunmadım. Gürsel Erol sadece benim adımı zikrediyor, niçin hiçbir televizyon programında Oğuz Bey'in de olduğunu söylemiyor. Sadece beni hedef gösteriyor." şeklinde yanıt verdi.

Google Haberlere Abone ol
Partiler arasındaki ittifak görüşmelerinde yer aldı mı? CHP'li Bingöl, TV100 yayınında hakkındaki o iddialara yanıt verdi

Ceza Hukukçusu Prof. Dr. Hasan Sınar, AK Parti 24. Dönem Milletvekili Ali Turan, hukukçu Serkan Toper, tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, Erdoğan Aktaş ile Eşit Ağırlık programına konuk oldu. 

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol'ın Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı'ndaki  "Partiler arasındaki illerdeki ittifakı yürütenlerden biri Tekin Bingöl. Yanlış bilgi veriyorsam bağlansın. Ortak adayları belirleyenlerden birisiydi. Ben Elazığ’da İYİ Parti’yle ittifak kurulmaması için rica ettim, en az 50 kez görüştüm. Benim ilimde ittifak istemiyorum dedim. 5 partinin CHP'den aday olmasının ön çalışmasını yapıp bize bilgi veren de Tekin Bingöl. 276 vekil çıkıyor diye çalışma yaptılar bunu Kılıçdaroğlu'na anlattılar. Bunlara inandığı için Genel Başkanı hatalı buluyorum. Bütün parti milletvekillerinin CHP’den girme çalışmasını bunlar yaptı, biz karşı çıktık." sözleri programda masaya yatırıldı. 

GÖRÜŞMELERDE BULUNDU MU?

tv100 canlı yayınına bağlanan CHP Ankara Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Tekin Bingöl "İttifak görüşmelerinde ben bulunmadım. Bir yıl önce il analizlerini yaparak seçim sonuçlarının nasıl çıktığına dair bir çalışma yaptım. Genel başkana bununla ilgili sunum yaptım. Bir süre sonra Genel Başkan'ın isteği üzerine Babacan ve Akşener'e sunum yaptım. Sonra Kılıçdaroğlu, Akşener'le bir karar aldıklarını söyledi. CHP ve İYİ Parti'nin 87 seçim çevresinde hangi illerde birlikte ve ayrı ayrı seçime girecekleriyle ilgili bir çalışma yapmak istediklerini CHP'den de benim ve Oğuz Kaan Salıcı olduğunu söyledi. 5 toplantı yaptık her toplantı sonunda Kılıçdaroğlu'na bilgi verdik. Toplantılar sonucunda konuşulanları tutanak altına aldık. Burada 4 kişinin imzası var. 70 ilde CHP ve İYİ Parti seçime ayrı ayrı girecek." dedi. 

GÜRSEL EROL NE DEDİ?

Bingöl "Gürsel Erol sadece benim adımı zikrediyor, niçin hiçbir televizyon programında Oğuz Bey'in de olduğunu söylemiyor. Sadece beni hedef gösteriyor. Gürsel Erol bana bir telefon görüşmesinde "uygun olursa Elazığ'da Saadet Partisi ile seçime girebiliriz" dedi. Ben de 'o görüşmelerde ben yokum' dedim. Ben bu çalışmalarda İYİ Parti ile yapılan görüşmelerde varım." ifadelerine yer verdi.

KİMLERLE ÇALIŞTIĞINI AÇIKLADI

Bingöl "Biz bu çalışmaları Salıcı ile birlikte yaptık ve seçim sonrası sonuçlar çıkınca gördük ki eğer İYİ Parti bizim önerilerimizi kabul etseydi 11 ilde ilave İYİ Parti milletvekili çıkaracaktı, bunlardan bir tanesi Erzurum, Isparta, Zonguldak. Zonguldak örneği çok ilginç, dediler ki 5 milletvekili var Zonguldak’ta biz iki tane çıkarıyoruz ama üçüncüyü de çıkarabiliriz. Gelin ortak liste yapalım ve hayat bizi doğruladı eğer Zonguldak’ta birlikte girseydik 2 CHP 1 İYİ Parti milletvekili olacaktı." dedi.

Kaynak: tv100.com
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin