'Paralel' operasyonlar dış basında yankılandı!

Yabancı ajanslar, AFP, 17 ve 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarında görev alan polislere yönelik operasyonu nasıl duyurdu?

Google Haberlere Abone ol
'Paralel' operasyonlar dış basında yankılandı!

Fransız haber ajansı AFP, 17 ve 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarında görev alan polislere yönelik operasyonu, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın muhaliflerine cumhurbaşkanı seçimi öncesin yapılan baskınların sonuncusu" olarak değerlendirdi.



Haberde, bu sabahki baskınların, başbakan ve yakın çevresinin adının karıştığı yolsuzluk skandalının ardından Gülen Hareketi’ne yönelik ‘temizleme’ operasyonları kapsamında yapıldığı aktarıldı. 200’den fazla adrese yapılan baskınlarda gözaltına alınan polis yetkililerinin kelepçelenerek götürüldüğüne dikkat çekildi.



Haberde ayrıca, Gülen’in destekçilerinin Erdoğan tarafından ‘polis ve yargıda aşırı tesir sahibi olmak ve hükümeti devirme amacıyla yolsuzluk skandalı tezgahlamakla’ suçladığı aktarıldı.



Amerikan haber ajansı AP ise operasyonla ilgili haberinde, gözaltına alınan polislerden birçoğunun daha önce tasfiye edildiğini aktardı.



İngiltere merkezli haber ajansı Reuters, baskınların Başbakan Erdoğan’ın da adaylar arasında olduğu cumhurbaşkanı seçiminden hemen önce gerçekleştiğine dikkat çekti. Reuters, Erdoğan’a yakın isimlerin ‘Hizmet’e karşı savaşın seçim sürecinde de süreceğine’ dair açıklamalar yaptığını vurguladı. (Cihan)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin