Para yardımı için kampanya başlattılar

Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü hapisteki gazeteciler için düzenlediği bir para yardımı kampanyasına tüm dünyadan katılım talep etti

Google Haberlere Abone ol
Para yardımı için kampanya başlattılar

Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü 2012 yılında dünyada 2 bin gazetecinin saldırıya uğradığını ya da yayınları dolayısıyla tehdide uğradığını bildirdi. Bir yardım kampanyasının linkini veren örgüt https://donate.rsf.org/b/my-donation adresinden kredi kartı ile yardım çağrısı yaptı.



Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü, neden yardım çağrısı yaptığına ilişkin bilgi verirken de örgütün işlerini yaptıkları için hapse atılan ya da zulüm gören gazetecileri ve diğer medya çalışanlarıyla dünyada kötü muamele ya da işkenceye uğrayıp taciz edilen gazetecileri savunduğunu hatırlattı.



Örgütün basın özgürlüğünü kısıtlayan yasalara karşı kampanyalar düzenlediği, sansürle mücadele ettiği belirtilirken yasal bazı ücretleri ödemek, sağlık harcamalarını karşılamak, profesyonel medya gereçlerini satın almak ya da hapisteki gazeteci ailelerini desteklemek için yılda 300 dolayında yardımda bulunduğu belirtildi.



Örgütün özellikle savaş bölgelerinde görev yapan gazetecilerin daha güvenli koşullarda çalışmaları için çalıştığı da kaydedildi. ANKA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin