Para ve men cezasının ardından çok daha büyük şok! TBF, Shane Larkin ve Scottie Wilbekin hakkında son kararını verdi

2024 Olimpiyat Ön Eleme A Milli Erkek Takım müsabakalarına katılmamaları nedeniyle para ve maç cezası alan Shane Larkin ve Scottie Wilbekin, devşirme oyuncu statüsünden çıkarıldı.

Google Haberlere Abone ol
Para ve men cezasının ardından çok daha büyük şok! TBF, Shane Larkin ve Scottie Wilbekin hakkında son kararını verdi

Türkiye Basketbol Federasyonu dün yaptığı açıklamada 2024 Olimpiyat Ön Eleme A Milli Erkek Takım müsabakalarına katılmamaları nedeniyle Anadolu Efes forması giyen Shane Larkin ve Fenerbahçe Beko forması giyen Scottie Wilbekin'e 90.000 TL para cezası ve beşer maç men cezası vermişti.

Shane Larkin ve Scottie Wilbekin'in aldığı bu ceza tartışmalara neden olurken TBF'nin yönergesinde yer alan bir madde oldukça dikkat çekti. Basketfaul'de yer alan habere göre, Shane Larkin ve Scottie Wilbekin müsabakalara katılmamaları nedeniyle devşirme oyuncu statüsünden çıktı.

TBF'nin yönergesinde yer alan ilgili maddede şu ifadeler yer alıyor:

''Doğumdan sonra Türk vatandaşlığına geçmiş ve büyükler kategorisinde Türk Milli takımlarında oynayarak ülkemiz ümit, genç ve yıldız takımlarından yetişmiş olan basketbolcu hakkını kazanan basketbolcular; milli müsabakaya katılmama nedeniyle Disiplin Kurulu tarafından cezalandırılmaları halinde bu hakkı kaybederler.''

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin