Papa İstanbul'da! Cami ziyareti öncesi kapılar sadece 2 basın kuruluşuna açıldı

Katolik aleminin ruhani lideri Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, İstanbul'a geldi.

Google Haberlere Abone ol
Papa İstanbul'da! Cami ziyareti öncesi kapılar sadece 2 basın kuruluşuna açıldı

Katolik aleminin ruhani lideri Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, İstanbul'a geldi.



Papa ve beraberindeki heyeti taşıyan İtalya havayolları Alitalia'nın kendisine tahsis ettiği özel uçak, Atatürk Havalimanı'na saat 10.29'da indi.



Papa Franciscus'u, Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'ndeki karşılamada, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Fener Rum Patriği Bartholomeos ile öteki ilgililer hazır bulundu.



Sultanahmet Camisi veAyasofya Müzesi'nde geniş güvenlik önlemleri alındı



Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Franciscus'un  Sultanahmet Camisi ve Ayasofya Müzesi'ne yapacağı ziyaret öncesinde, bölgede geniş güvenlik önlemi alındı.



Ziyaret dolayısıyla Sultanahmet Meydanı'nın çevresi demir bariyerlerle kapatıldı. İçeriye vatandaşlar ile turistlerin girişine izin verilmiyor. 



Ziyareti takip edecek yerli ve yabancı basın mensupları da kurulan arama noktalarından akreditasyon kartları kontrol edilerek alana alınıyor. Basın mensupları da alanda iki bariyer arasında çalışmalarını sürdürüyor.



Çok sayıda polisin görev yaptığı alanda bazı yabancı din adamlarının da Papa Franciscus'u görmek için geldiği öğrenildi. Turist kafileleri de demir bariyerlerin dışında bekliyor. 



Ziyaret nedeniyle Sultanahmet Meydanı'na çıkan yollar ile Sahil Kennedy Caddesi de farklı saatlerde trafiğe kapatılacak.



İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran da Papa Franciscus'un ziyareti öncesi erken saatlerde gelerek Sultan Ahmet Camisi içinde hazırlıklarla ilgili incelemelerde bulundu.



TRT ve Anadolu Ajansı dışında basın mensubunun da girişine izin verilmeyen camide çok sayıda emniyet mensubu da güvenlik önlemi aldı.



Yaran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Papa Franciscus'un Sultanahmet Camisi'ne C kapısından gireceğini ve ziyarete kendisinin de eşlik edeceğini söyledi.



Sultanahmet Camisi içerisinde Vatikan'dan gelen yabancı güvenlik güçleri de bulunuyor.



Bu arada St. Antuan Kilisesi ve Bulguraristan'daki Katekümen Cemaati'nden bir grup, ziyaret nedeniyle Sultanahmet Meydanı'na geldi. Demir bariyerlerin arkasında gitar eşliğinde İtalyanca, Bulgarca ve Türkçe ilahiler söyleyen grup, bekleyişini sürdürüyor. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin