Pana Film'den Hürriyet'in haberine yanıt: Yasal yollara başvuracağız

Pana Film, Hürriyet'in "Kurtlar Vadisi'nin yapımcısına haciz şoku" başlıklı haberiyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı...

Google Haberlere Abone ol
Pana Film'den Hürriyet'in haberine yanıt: Yasal yollara başvuracağız

"Kurtlar Vadisi" dizisinin yapımcılığını üstlenen Pana Film, bugün Hürriyet gazetesinde yayınlanan "Kurtlar Vadisi’nin yapımcısına haciz şoku" başlıklı haberle ilgili yazılı bir açıklama yaptı.



Açıklamada, söz konusu haberin gerçeği yansıtmadığını belirten yapım şirketi, şirketin itibar kaybına uğratıldığı gerekçesiyle yasal yollara başvurulacağını duyurdu.



İşte, Pana Film'in o açıklaması:



"Hürriyet Gazetesi’nin internet sitesinde yer alan 11.07.2017 tarihli  ‘Kurtlar Vadisi’nin yapımcısına haciz şoku’ başlıklı haberin başlığı ve içeriğinden, şirketimizin kamuoyu nezdinde itibar kaybına uğratılmasının hedeflendiği anlaşılmış olup, açıklama yapma gereği doğmuştur. Anılan habere konu İstanbul 5. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde tarafımızca ikame edilen davada, Mahkemece asıl talebimiz olan 742.500,00-TL alacağımızın kabulüne karar verilerek, müflis davalı Akdaş Giyim’in iflas masasına kayıt ve kabulüne hükmedilmiştir. Talebimize konu alacağımızın kabul edilmesi ile birlikte davanın bir kısım şahıslar bakımından reddedilmesinden ötürü ve alacak miktarının yüksek olması nedeniyle 68.419,00-TL nispi vekalet ücretine hükmedilmiştir. Asıl alacağımızın kabul edilmesine rağmen, kısmen reddedilen talepler yönünden, anılan haberde şirketimizin davayı kaybetmiş gibi lanse edilmesi şirketimizin itibar kaybına yönelik kötü niyetli bir harekettir. 

 

Şirketimizin kamuoyunda bilinen ve saygın bir kurum olması nedeniyle, lehine vekâlet ücretine hükmedilen vekillerin kararın tebliğini beklemeksizin Bakırköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesi’nden ihtiyati haciz kararı alarak, kararın alındığı 07.07.2017 tarihinde bu kararla şirketimiz aleyhinde takip başlatması, şirketimizin malvarlıkları üzerine haciz konulması amacıyla bankalara, tapu müdürlüğüne, ticaret sicil müdürlüğüne yazı yazılması meslek teamüllerine aykırı ve tümüyle kötü niyetli bir yaklaşımdır. Tüm bu girişimler, şirketimizin takip konusu vekâlet ücretini ödemekten aciz olduğu gibi bir algı yaratma çabasından ibaret olup, karşı tarafın kötü niyetini ortaya koymaktadır. Ayrıca bu durumun kurumumuzla irtibata geçilmeden kamuya lanse ediliş şekli bakımından da yapılan haberin, habercilik etiği ile bağdaşmadığı açıktır. Söz konusu vekâlet ücretleri Bakırköy 10. İcra Müdürlüğü’nün hesabına yatırılarak dosya kapatılmış olup, şirket merkezimize fiili haczin yapılması yahut malvarlıklarımızın haczedilmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Anılan haber ile ilgili yasal tüm hak ve taleplerimizi saklı tutarak, şirketimizin uğradığı itibar kaybıyla ilgili yasal yollara başvurulacağını kamuoyuna saygıyla duyururuz.”


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin